Webbplatser som förkastar ad-blockerare läsare förtjänar inte dina klick

Ad-blockerare är kontroversiella, men är lika mycket en realitet som annonser.

LÄS MER

Varför CIA vill krypterings bakdörrar är ett misslyckande av ledarskap, inte intelligens, Apple, vägra bakdörr tillgång till data kan möta böter, NSA är så överväldigad med data, är det inte längre är effektiv, säger uppgiftslämnaren, Som Snowden läckor började, där var “rädsla och panik” i kongressen, hur Microsofts uppgifter fall skulle kunna riva upp den amerikanska högteknologiska industrin, om du har “ingenting att dölja”, här är där för att skicka dina lösenord, Möt skuggiga tech mäklare som levererar data till NSA

Men nu vissa platser hindrar användare med aktiva annonsblockerare från att komma åt deras innehåll – en kontroversiell praxis inte minst på grund av de konsekvenser för säkerheten, men också eftersom det faller foul av sekretesslagar för en hel kontinent.

Forbes verkligen vill att du ska stänga av ad-blockerare. Men annonserna är inte alltid säker. (Bild: webbplatsen)

Elefanten i rummet: annonser hålla webbplatser gratis för alla att få tillgång till, men de också hålla författare och innehållsproducenter i näringslivet eftersom annonser är den drivande kraften bakom våra löner. (Webbplatser som webbplatsen och syster plats denna webbplats är båda annonsdrivna samhällen, till exempel.)

Men dessa användare har länge anklagats för att ta online-innehåll gratis utan att ge något tillbaka.

När annonserna går, det finns inget sätt för webbplatsen för att tjäna pengar.

Nog var nog för vissa webbplatser, inklusive Forbes och Wired, som är on-and-off experimentera med att inte låta människor genom dörren tills de stänger eller inaktivera deras annonsblockerare.

Det räcker att säga, det har varit en tid sedan jag har varit i Forbes.

Miljontals använder ad-blockerare att skrubba sidor flashiga, grälla och minneskrävande annonser för estetiska skäl. Men ad-blockerare är en viktig försvar för att förhindra skadlig kod och Ransomware – ja, annonser kan tjäna upp malware, och oftare än du tror.

Så cue “överraskning reaktion” när några Forbes läsare följs och avstängd deras annons-blockerare, bara för att omedelbart serveras en ström av skadlig kod-ridit annonser som var avsedda att lura användare att installera vad de tycker är seriösa program.

Yttrande: Ad-blockerare skada Internetekonomin. Men de kan också hjälpa till att rädda din integritet. Som värderar du mer?

Tyckte det var en engångsföreteelse? Några veckor senare, nästan exakt samma sak hände med BBC, New York Times, och AOL platser.

Dessa typer av bedrägliga annonser har blivit så mycket av ett problem, är Google nu varnar användare när en webbplats finns att tjäna skadliga annonser.

Anti-annonsblockering tekniker är kontroversiella. Men de kan inte hålla på så länge, om Europa har något att göra med det.

Säkerhet, Så att inte kontrollera ett dataintrång (och varför vissa verkligen vill att du ska få “pwned”), säkerhet, nytänkande säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD, Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet;? FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska gov’t tjänstemän

Enligt ett brev från kommissionen till privatliv förkämpe Alexander Hanff, som senare postade det på Twitter, webbläsaren skript som upptäcker ad-blockerare plugins behöver tillstånd för att köra innan de kan agera. Det är på grund av en 2011 kaka lag, som föreskriver att webbplatser begär samtycke innan de sätter cookies på din dator.

Det är dåliga nyheter för anti-annonsblockerare i Europa, men betyder mycket för resten av oss.

Nyhetsläsare få ingenting men kraften i deras klick. Och den handfull webbplatser som fortsätter att driva vinster över säkerheten för sina läsare inte förtjänar klick i första hand.

Hur man inte att kontrollera ett dataintrång (och varför vissa verkligen vill att du ska få “pwned”)

Re-thinking säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän