Ubuntus enda plattform SDK för att vara fartyget form i oktober

Ubuntu SDK som gör det möjligt för utvecklare att bygga applikationer som kan köras över mobiler, surfplattor och datorer ska vara mogen nog för att bygga de flesta applikationer i oktober i år, visade det sig igår.

Canonical har tagit wraps bort sin nya Ubuntu OS-plattformen för smartphones, som inleder en ny generation av Ubuntu-drivna enheter och banar väg för bolagets one-size-fits-all strategi för plattformar på olika enheter.

När den är klar Ubuntu SDK, släpptes i Alpha tidigare i år, gör det möjligt för utvecklare att använda samma kodbas för att skapa program som körs på Ubuntu över flera formfaktorer. Det ligger i linje med de planer Canonical, den organisation som utvecklar Ubuntu med samhället, för Ubuntu att vara, en enda operativsystem som körs över telefoner, tabletter och skrivbord; s.

Appar som skapats med SDK främst byggda med QML, en JavaScript-baserat språk för att utforma applikationsgränssnitt som kan använda C ++ för tunga lyft. Ubuntu program byggda med QML kan ha användargränssnitt som kan omfattning i olika formfaktorer. Dimensionerna på dessa UI kan definieras i rutenheter, som kommer att översätta till en annan pixelvärden beroende på storlek enhet och skärm.

Canonical siktar på SDK att vara komplett nog för de flesta applikationer som ska skrivas av tiden Ubuntu 13.10 – Saucy Salamander – släpps i oktober, enligt Florian BOUCAULT av Ubuntu SDK laget. BOUCAULT talade under en session på Ubuntu Developer Summit igår.

Betaversionen av SDK kommer att släppas i juli i år, och kommer att omfatta nya widgets som kan användas i program och en responsiv design.

Dessa nya komponenter kommer att innehålla en meny för att dela innehåll med sociala nätverk integration, en innehållsväljaren en text sökruta, en knapp alternativ combo-knappen och datum och tid väljaren.

Kanoniska först visade upp sina, smartphone och surfplattor planer, i början av året, men bolaget har ännu inte tillkännage några hårdvarupartners till sina tablett eller smartphone projekt.

Prestandaförbättringar till kommande versioner av Ubuntu Unity UI visades också på nätet igår.

Ubuntu community manager Jono Bacon visade ett harmoniskt fullgörande av Unity 8 körs på en MacBook Pro Retina med en 2880 x 800 skärmupplösning och användning av Intel HD 4400-grafik och en Samsung Galaxy Nexus smartphone.

Båda demos var visa upp resultatet av Unity som körs på den nya Mir display server, som kommer att ersätta X Window System i Ubuntu 13.10.

På tal till webbplatsen förra månaden, Canonical VD Jane Silber sagt att byta till MIR display server skulle göra för en strömlinjeformad kodbas som lättare skulle kunna uppdateras för att stödja en rad olika enheter. MIR finns som ett alternativ för utvecklare testning av Ubuntu.

Enterprise Software;? Openoffice är död. Leve Libreoffice, Open Onetime MS Office utmanare Openoffice:? Vi kan stängas på grund av minskande stöd, moln, Red Hat fortfarande planer på att vara Openstack företag, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

? Openoffice är död. Länge leve Libreoffice

Onetime MS Office utmanare Openoffice: Vi kan stängas på grund av minskande stöd

? Red Hat fortfarande planer på att vara Openstack företag

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip