Vi bara använder Netflix Internet

Webben? E-post? BitTorrent fildelning? De är alla småfisk i Internetanvändning jämfört med hajar video-streaming under ledning av Netflix, den stora vita hajen av sladd-styckning.

Windows 10 nedladdningar böja, men inte bryta, Internet, nu mer än någonsin, tillhör Internet till sladden-fräsar, Mary Meeker Internet rapport: Användar tillväxt mattas av, men störningar full fart framåt

En gång i tiden tillbaka i 1991, innan Commercial Internet Exchange CIX omvandlas nätet, var Internet avsedd att användas endast för högsint akademisk eller teknisk forskning. Det fanns ASCII girlie bilder också, men seriöst arbete var vad det byggdes för. Snabbspolning framåt 24 år, och vad Internet är verkligen handlar om strömmar Game of Thrones, Mannen i det höga slottet och The Walking Dead.

Tror du mig inte? Titta på de senaste Internetanvändning nummer i Sandvine Global Internet fenomen rapport. Där hittar du i realtid underhållning strömmande video och ljud trafik står för över 70 procent av nordamerikanska nedströms trafik i topp kvällstimmarna på hem och (shhh!) Kontorsnätverk.

Det är inte över för Windows och enheter. Men Microsofts framtid är allt om molnet och abonnemang, eftersom dess ekonomi och företags prioriteringar visar.

Visar vägen är naturligtvis Netflix, som står för 37,1 procent av nedströms trafik under bästa sändningstid timmar. Det är något före den 36,5 procent det visade upp förra året. Om någon säger till dig att kort Netflix på aktiemarknaden – ignorera dem.

Ett långt bakom Netflix hittar du YouTube med 17,8 procent. Sedan finns det protokoll som kallas HTTP, som driven något du kan talas om kallas webben med 6,06 procent. Fortsätter ner i listan hittar du Amazon Video, 3,11 procent, iTunes, 2,79 procent, BitTorrent, 2,67 procent, Hulu, 2,58 procent, och Facebook, 2,53 procent.

Streaming Video har vuxit på en sådan snabb takt i Nordamerika som den ledande tjänste 2015, har Netflix nu en större andel av trafiken än alla strömmande ljud och video gjorde fem år sedan “, säger Dave Caputo, Sandvine VD, i en uttalande. “med Netflix, YouTube, Amazon Video och Hulu öka sin andel sedan vår senaste rapport, understryker vidare både den växande roll som dessa streamingtjänster spelar i livet för abonnenter, och behovet av tjänsteleverantörer att ha lösningar för att hjälpa leverera en upplevelse av kvalitet när man använder dem.

I andra Internettrafiken nyheter sänds och medieföretag fortfarande gör sitt bästa för att slå ut BitTorrent-drivna webbplatser som Pirate Bay. Dess inte fungerar. BitTorrent peer-to-peer-fildelning fortsätter att dominera uppströms trafik. I själva verket, BitTorrent trafik faktiskt växer

Det är sant, med tillväxten av strömmande video, BitTorrent nedströms trafik aktie minskade i fast bandbredd aktie till bara 5 procent av den totala trafiken i Nordamerika. Men, är uppströms trafiken fortfarande domineras av fil torrents. Torrent uppströms trafik utgör nu 29 procent av alla amerikanska Internettrafik i Nordamerika under rusningstid.

När det gäller 3G och 4G mobilt Internet, fortfarande realtid underhållning trafik dominerar svarar för 40 procent av de efterföljande byte. Få människor, 3,22 procent, tittar Netflix på sina smartphones.

På en aggregerad nivå, YouTube ledde med 19,59 procent, följt av Facebook, 16,35 procent och HTTP, 10,69 procent. HTTPS, säker-Socket Layer (SSL)

Krypterad trafik utgör resten av toppen av listan. Detta inkluderar Google, 4,33 procent, snapchat, 4,11 procent, MPEG medietrafik, 4,09 procent, Pandora Radio, 3,95 procent, och Instagram, 3,79 procent.

Nu, om du ursäktar mig, jag måste gå tillbaka till berusnings titta Jessica Jones.

 Berättelser

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”