Verizon touts sin öppenhet rapporten som en “första” för en Telco

I kölvattnet av de avslöjanden om övervakningsmetoder för National Security Agency, nästan varje större tech företag försöker ta en mer aktiv strategi för öppenhet.

Mer om tech rapporter industrin insyns

Twitter Transparency Report ser uptick i begäranden om borttagning världen, Google lägger malware plats flaggor till Transparency Report, Google rapporterar fler statliga begäranden om borttagning “än någonsin tidigare, Facebook: US Gov’t fattas nära 12.000 dataförfrågningar under första halvan av 2013

Verizon Wireless har publicerat sin första insyn rapport som landets största trådlösa leverantör skröt är “den första att släppas av ett telekommunikationsföretag.”

Randal Milch, chefsjurist och vice vd för den allmänna ordningen på Verizon, belägen i ett blogginlägg att denna rapport kommer att erbjuda “en konstruktiv Förutom den pågående samtal om sekretess och den allmänna säkerheten.”

Vår rapport speglar det faktum att telekomleverantörer får fler statliga krav än företag i kanske någon annan bransch. Information om individers användning av deras kommunikationsutrustning har blivit ett unikt viktigt verktyg för brottsbekämpning för att skydda medborgarna och föra lagbrytare inför rätta. Som sådan bör det inte komma som någon överraskning att antalet regeringens krav riktade till de stora telekomleverantörer är mycket större än antalet krav riktade till företag som inte erbjuder samma kommunikationstjänster. Sammantaget såg vi en ökning i antal krav som vi fått under 2013, jämfört med 2012.

Här är några av höjdpunkterna från Verizons 2013 Transparency Report, som omfattar dataförfrågningar från brottsbekämpande myndigheter i mer än 150 länder mellan den 1 januari och den 31 december

Verizon sade att det planerar att följa upp med uppdateringar varje halvår. En fullständig kopia av rapporten, dividerat med US-centrerad och internationella uppgifter, finns på nätet för allmänheten nu.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Brasilianska Paralympians dra nytta av teknisk innovation

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze

Verizon fick ca 320 tusen förfrågningar om kundinformation från amerikanska federala, delstatliga eller lokala brottsbekämpande organ,. Det ingår 164.000 stämningar (vanligtvis kundnamn och adresser som tilldelats telefonnummer / IP-adresser) samt 70.000 domstolsorder som skall undertecknas av domare. Den senare ingår en delmängd av 7.800 realtid wiretap order,. Verizon inte göra nästan lika mycket av en uppdelning för internationella förfrågningar, trots att Tyskland ledde med 2,996 ansökningar, följt av Frankrike med 1,347 förfrågningar och Belgien med 473.; Verizon också noterade det blir regeringens order att blockera åtkomst till angivna webbplatser utanför USA – notera att det inte får dessa förfrågningar från USA självt. Colombia ledde i detta hänseende med krav på att blockera 1.200 webbplatser som sades leda till barnpornografi,. Verizon medgav det inte hur stor andel av kraven som den svarade med “några eller inga data”, men Telco lovade att det skulle med början i år.