Spark har nätverks härdsmälta i NZ på baksidan av DNS förstärkning

Spark, tidigare känd som Telecom Nya Zeeland, har avslöjat det fångades av en DNS-förstärkning attack i helgen, och spelade ned spekulationer om att Kiwis fastnade på “attraktiva klick bete” av cyberbrottslingar.

På måndag morgon, sade företaget i ett uttalande att dess kunder föll offer för en förstärkt DNS attack som började på fredag ​​kväll, avtog, och återvände på lördag morgon, innan de försvinner på söndag morgon.

Medan Spark nätverket inte krascha, gjorde vi erfarenhet extremt hög trafikbelastning slår våra DNS-servrar vilket innebar många kunder hade antingen långsam eller ibland ingen anslutning (som deras önskemål timeout), “Spark sagt.” Det fanns flera attacker, som var dynamisk karaktär.

Attacken var ursprungligen tänkt att ha härrörde från Spark kunder att överträda oavsiktligt installerat skadlig kod, utlöser bulk trafik till havs platser, som överbelastade nätet. Initial spekulationer band skadliga program till användare som söker intima kändis bilder, som innehöll bilder av skådespelerskan Jennifer Lawrence och sångare Avril Lavigne och Rihanna, stals från ett moln lagringssystemet.

Men idag har en annan möjlig orsak till attacken har identifierats av Spark, med äldre och nedre änden modem att användas av hackare för att studsa DNS-förfrågningar på Spark nätverk.

“Även om vi inte utesluta skadlig kod som en faktor, har vi också upptäckt att cyberbrottslingar har kommit åt känsliga kund modem på vårt nätverk … med spridningen av enheter i hushåll, innebär att både säkerheten inom enheten och säkerheten för modemet, “företaget sade.

Företaget sa att det låg nu skanna hela sitt bredbandsnät för att identifiera kunder med modem som kan vara utsatta.

Vi har också vidtagit åtgärder på nätverksnivå för att göra det svårare för cyberbrottslingar att utnyttja DNS öppen resolver modem sårbarhet och vi använder den senaste tekniken för att stärka våra nätverksövervakning och hanteringsfunktioner.

Datasäkerhet specialist Trend Micro utfärdat en varning strax innan attacken på Spark började varna användarna inte att öppna länkar till naken kändisar, rapporterade AFP.

Den första hotet vi hittat kommer från Twitter, i form av en tweet som publiceras med hashtags som innehåller namnet på en av läckan offer – Jennifer Lawrence.

Trend Micro sade användare som klickade på länken erbjuder att visa en video av skådespelerskan riktades för att hämta en “video converter” som var faktiskt skadlig programvara.

Kunder till Spark hade problem bläddrar i bredband och mobila plattformar för de flesta av lördag.

Personal som arbetat hela natten och nätverket verkade vara tillbaka till det normala på söndag, sade Spark kommunikations huvud Conor Roberts.

Vissa kunder fortfarande att rapportera problem, men dessa är “barnsjukdomar”, sade han till NZ Newswire.

Det är inte möjligt att förhindra en annan attack, sade nätverket.

“Lag hade infört sätt att hantera ytterligare stora volymer av trafik från denna typ av sak, men det är en ganska dynamisk miljö”, säger Roberts.

Säkerhet, nytänkande säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD, Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera? nu att åtgärda kritiska säkerhetshål

Poängen med attacken kan förändras i framtiden, och naturligtvis kommer vi att arbeta för att minska det när det inte dyker upp igen.

De drabbade datorer har tagits bort från nätet, och Spark arbetar med ägarna att se till att de är ordentligt skyddade innan de återansluts.

Människor bör säkerställa virusskydd och spyware är aktuell, och bör inte öppna några misstänkta länkar, sade Roberts.

Vi erkänner påverkan på våra kunder … och ber om ursäkt till dem som drabbats.

Användare varnas av iCloud överträdelser risker

Vissa kunder ventilerade sin frustration på Facebook, medan andra var mer sympatisk om problemet.

Spark bytte namn från Telecom i augusti, lovar en ny era för telekomjätten.

Uppdatering: Lade Spark uttalande.

Re-thinking säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål