RIM ger Indien tillgång till BlackBerry uppgifter

BlackBerry tillverkaren Research In Motion har gett regeringen i Indien med tillgång till data som skickas med hjälp av BlackBerry Messenger och BlackBerry Internet Service e-post i ett försök att undvika de tjänster blockeras i landet.

Research In Motion (RIM) meddelade förra veckan att det hade nått en överenskommelse med de indiska myndigheterna för att ge tillgång till konsument e-post och budbärare tjänster, men vidhöll att den inte har fått tillgång till tjänster med hjälp av sin BlackBerry Enterprise Server, som det klasser “i huvudsak en VPN”.

Vi är glada över att ha levererat en lösning i god tid före en ömsesidigt överenskommen milstolpe datum den 31 januari, 2011, “företaget sade i ett uttalande.” Vi vill också understryka än en gång att denna aktivering av laglig tillgång inte sträcker sig till BlackBerry Enterprise Server (BES).

För mer information om den här historien, blidkar läst RIM säkerhet tillgång indiska myndigheterna på webbplatsen Storbritannien.

BlackBerry DTEK50 misslyckas att höja säkerhetsbygeln

“Quadrooter” brister påverkar över 900 miljoner Android-telefoner

BlackBerry gör sin Hub programvara tillgänglig på Android-enheter

BlackBerry “förbättrad” krypto ger samma säkerhet, mindre förtroende

Säkerhet, BlackBerry DTEK50 misslyckas att höja säkerhetsbygeln, säkerhet, Quadrooter “brister påverkar över 900 miljoner Android-telefoner, rörlighet, BlackBerry gör sin Hub programvara tillgänglig på Android-enheter, säkerhet, BlackBerry” förbättrad “krypto ger samma säkerhet, mindre förtroende