Windows 8.1 övertar Windows 8 i världen, som Windows XP “vägrar att dö”

Microsoft personal kommer sannolikt att höja ett glas eller två, tack vare de senaste uppgifterna.

Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela, Microsoft, Kan framtiden för Android vara Windows, Windows 10, Windows 10 tips : Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick

Enligt nya uppgifter som publicerats av Statcounter på tisdag, har den senaste versionen av Windows 8,1 gått sin föregångare Windows 8 för första gången, när det gäller Internetanvändning i världen.

Microsofts support för Windows XP officiellt avslutades den 8 april 2014. Det blir inga nya säkerhetsuppdateringar, ej säkerhet snabbkorrigeringar och inga gratis eller betald support för XP. Här finns resurser från webbplatsen och elaptopcomputer.com att hjälpa dig att navigera övergången.

Analysföretaget data visar Windows 8.1 har ökat stadigt till 7,5 procent i augusti, passerar Windows 8: s andel på 6,6 procent. I den brittiska marknaden operativsystemet mjukvarujättens (som omfattar datorer, surfplattor och konsoler) överträffade sitt äldre syskon i april, med USA efter en månad senare i maj.

Som jämförelse, Apples senaste versionerna av OS X har en sammanlagd andel på 7,8 procent – en prick jämfört med Windows övergripande räckvidd.

“Efter en blandad reaktion på Windows 8, kanske på grund av dess radikala nytt utseende, Windows 8.1 tycks vinna över användare” Statcounter vd Aodhan Cullen sade i förberedda anmärkningar.

Windows 7 är fortfarande världens världsledande i operativsystemet utrymme, data från företaget antyder, med drygt 50 procent av Internetanvändning aktie.

Men Statcounter uppgifter bör alltid tas med en nypa salt, eftersom webbplatsens Ed Bott tidigare förklarats. Jämfört med de senaste Net Applications “uppgifter, som allmänt anses vara starkare samlade uppgifter, har Windows 8 en 6,3 procents andel, medan Windows 8.1 har en 7,1 procents andel – totalt 13,4 procent.

En annan guldklimp från forskningen visar att Windows XP “vägrar att dö” i bolagets ord, står starkt i andra plats bakom Windows 7 med en andel på 12,9 procent. Det är trots Microsoft slutar stöd för tio år gamla operativsystemet tidigare i år i april.

Europa har cirka 10,6 procent av aktiekapitalet, med Storbritannien håller ungefär hälften.

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Kan framtiden för Android vara Windows?

Windows 10 tips: Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick