Vringo dotterbolag stämmer Microsoft hävdar patentintrång

Ett dotterbolag till intellektuell egendom fast Vringo stämmer Microsoft för påstås göra intrång två av sina patent, företaget sade i ett pressmeddelande i morse.

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lanseringen, Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre, Cloud, Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor

Helägt dotterbolag fast I / P Engine sparade kostymen i Southern District of New York mot Microsoft.

I / P Engine söker en dom från domstolen förklarade att Microsoft gjorde intrång sina patent och uppmanar domstolen att tilldela tidigare och framtida skador genom royalties och “varje form av återvinnings ekonomisk skada.”

De två patenten hänför sig till US-A-6.314.420 och US-A-6.775.664, som detalj i huvudsak grunden ram för hur en sökmotor fungerar. Men det är ännu inte klart exakt vilken Microsoft-produkt eller tjänst dessa patent avser, även om Bing skulle vara den sannolika gissning. Vi söker ett klargörande från Vringo på detta.

I augusti, Vringo sålt 9,6 miljoner aktier för $ 31.200.000, att köpa mer än 500 patent och patentansökningar från Nokia – en partner till Microsoft i smartphone rymden -, som sedan användes för att stämma ZTE, i en brittisk domstol. Patentportföljen var bara värt cirka $ 22.000.000, vilket gör affären värt för Nokia, men i slutändan i det långa loppet ännu bättre för Vringo, som kanske kan dra ännu större belöningar från den pågående rättegången. Det vill säga om den vinner.

Det är inte första gången företaget – eller ett av dess dotterbolag – har tagit en teknik Behemoth till domstol. Slutet av förra året, gick Vringo till domstol för att söka hundratals miljoner dollar från Google, AOL, och andra. Patentet hoarder bara in en bråkdel av den totala begärda beloppet i skadestånd.

Vi har lagt ned frågor till Microsoft, men hörde inte tillbaka vid skrivande stund. Microsoft har avböjt att kommentera. Vi är också väntar på Vringo att ladda upp domstolshandlingar för att se vad detaljerna är. Vi kommer att uppdatera pjäsen när vi har mer.

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor