Vodafone mål $ 10 miljarder “Project Spring” krigskassa på Italien 4G, marknads fiber

Inte redo att gå i pension någon gång snart, Neelie Kroes sade företagsledare på måndagen att EU kan “riva väggarna” för den inre marknaden för mobil, och lovar att göra det 2015.

Vodafone lanserar mobil plånbok i Spanien inför global utrullning, Vodafones 150Mbps 4G träffar åtta nya städer i Spanien, Vodafone och O2 switch på brittiska 4G-nät

Italien kommer att vara en huvudfokus Vodafones $ tio miljarden Project Spring “investeringar i europeiska bredbands efter, brittiska operatörens $ 130 miljarder försäljning, av sitt innehav i ett joint venture med USA: s nätverk Verizon.

Vodafone ser set finansiera nya investeringar i 4G och fiber efter, denna veckas försäljning av sin andel av Verizon Wireless. Affären hjälper fond dess $ 10 miljarder krigskassan, som kallas Project Spring, som syftar till att uppgradera sina nätverk i Europa och tillväxtmarknader under de närmaste tre åren.

Enligt avtalet, Vodafone förvärvade också Verizons 23 procent av aktierna i Vodafone Italien, vilket gör det Vodafones näst största marknaden i Europa och ett utmärkt fokus för projektet, enligt Reuters.

“Italien kommer att ha en stor del i projekt Spring, med snabbare 4G och utbyggnaden av mer fiber – antingen genom vår [infrastruktur] eller i samarbete med Telecom Italia – på hållbara priser” Vodafone Group vd Vittorio Colao berättade italienska tidningen Corriere della sera.

Det övergripande målet för Project Spring är att utvidga sina 4G-nät för att nå 90 procent av Europa 2017, Bloomberg rapporterade tidigare i veckan.

Planerna att rikta Italien kommer bland Vodafones pågående 4G LTE nätinstallation, som, nådde 21 städer denna april, fullt i klass sittande Telecom Italia egen LTE utplacering i Italien. LTE utbyggnaden sker tillsammans med Telecom Italias fiber till skåpet (FTTC) och fiber till hemmet (FTTH) projekt, som hade, passerade 2,8 miljoner hushåll i juni.

Paret har låst horn över Italien fasta bredband, med, Vodafone stämma Telecom Italia i augusti, för att ha hindra fasta konkurrens mellan 2008 och 2013. Vodafone söker över € 1 miljard i skadestånd.

Enligt Colao, är telekom konsolidering i Europa “oundviklig”.

USA: s regering: Sluta använda Samsung Galaxy Note 7 just nu

Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Smartphones, USA: s regering: Sluta använda Samsung Galaxy Note 7 just nu, Apple, Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189, Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Vidare läsning