VMware förbereder sig för all-programvara framtid

VMware förutser en framtid där tjänster, inte virtuella maskiner, är det huvudsakliga sättet på vilket en datacenter är segmenterad.

Virtualisering, VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter, Cloud, VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag, datacenter, Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner, datacenter, Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

På VMworld 2012 i San Francisco på måndag, den virtualiserings företagets chefer talade om en framtid där allt i den moderna “mjukvarudefinierad datacenter” körs som en tjänst, och allt detta hanteras av VMware.

“Den mjukvarudefinierad datacenter handlar om … virtualisera alla olika komponenter du har i datacenter,” VMwares teknikchef, Steven Herrod, sade i grundtonen.

I detta ideal datacenter, allt – beräkna, lagring, nätverk – körs som en tjänst som kan hanteras av samma mjukvaruplattform. Detta är en top-down-modellen av datacenter förvaltning, där IT-chef inte behöver oroa sig för en anläggning underliggande hårdvara, utan istället fokuserar på den teknik de levererar till slutanvändare.

VMware pekade på sina förvärv av nätverksvirtualisering företag, Nicira, och moln manager, DynamicOps, tillsammans med program framsteg i vSphere och vCloud Director som bevis på denna ambition.

vSphere uppdatering

VMware vidtog åtgärder mot denna framtid på måndag med en rad uppdateringar VMware vSphere och vCloud Director.

Version 5.1 av vSphere ökar datorkraft av virtuella maskiner (VMS), så det kan stödja virtuella med upp till 64 virtuella beräkna kärnor, jämfört med 32 förra året. Dessa efterföljare till “monster VM” kommer att kunna mer än en miljon input-output operationer per sekund (IOPS) VMware sade, utan att ge några ytterligare detaljer.

Företaget introducerade också funktioner som gör att administratörer migrera virtuella maskiner utan delad lagring, och lägger till replikering förmåga att tekniken. Det gjorde rör sig i nätverk samt med uppdateringar av VMware vSphere 5.1 Distributed Switch, öka antalet datorer det kan stödja och lägga till nya hanteringsmöjligheter.

Sammantaget vSphere uppdateringen räknar en värld där administratörer står inför större lagring och nätverk och datorkrav i deras datacenter och introducerar funktioner för att hjälpa dem ta itu med detta.

vCloud Director 5,1

På infrastruktursidan, meddelade VMware vCloud Director 5,1. Automatisering och förvaltning av infrastruktur plattform har fått en programuppdatering som låter den skapa virtuella datacenter som kan hantera 30.000 VM när uppdelad i flera olika vSphere kluster. Det ökade också samverkan inom teknik via en serie API uppgraderingar.

När man tittar på uppdateringarna tillsammans du konfronteras med en framtidsvision som ser ledningen övergång från specifika knippen av datacenter hårdvara och till något mycket mer “holistiskt” – med andra ord, tror VMware att företag kommer att flytta bort från att köpa den från en enda leverantör och kommer i stället driva en mer heterogen miljö. VMware hoppas att konkurrera här.

De chefer tog också tid för meddelanden att dra på Microsoft och dess modell av virtualisering.

Hypervisorer ges bort [gratis] idag, vad det handlar om är automationslager ovanpå det, “avgående vd Paul Maritz sade vid en presskonferens.” Rätt vid den tidpunkt då Microsoft andlöst tillkännage att de är “tillräckligt bra “för servervirtualisering, vi tillkännager att spelet har förändrats, det handlar om datacenter virtualisering.

VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter

VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag

Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner

Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys