Visa godkänner smartphones för NFC betalningar: Bra start, men ändå hinder framåt

Visa tillkännagav idag sitt godkännande av Samsung, LG och BlackBerry smartphones för att utnyttja den nya visum payWave teknik, som ett led i arbetet med att bredda införandet av mobila enheter trådlösa betalningar.

UK förväntningar på Google Wallet: Bra idé, busted flush, mobil handel värmer upp: Isis bläck handlar Visa, Mastercard, Discover, Amex, PayPal lägger till stöd för NFC peer-to-peer-betalningar, Google Wallet på Galaxy Nexus: Handla med NFC på hundratusentals platser, NFC skulle kunna täcka en tredjedel av världen 2015

Det är ett steg i rätt riktning, men vägen till trådlösa betalning framgång är fortfarande fylld med hinder. Det har dock bana väg för en framtida utbyggnad för smartphone betalningar.

Den finansiella jätte certifierade Samsungs Galaxy S II, LG: s Optimus Net NFC, BlackBerry Bold 9900 och 9790, och BlackBerry Curve 9360 och 9380 enheter. Smartphones kommer att arbeta med de beräknade 185.000 kontaktbetalterminaler som används i butiker och varuhus.

De nya enheterna värd för payWave programmet på ett säkert SIM-kort, så att användarna kan vifta sina mobila enheter framför en terminal för att trådlöst överföra betalningar.

I USA, mobil handelsföretag Isis – ett joint venture mellan AT & T, T-Mobile och Verizon – tecknat avtal förra året med Visa, Mastercard, Discover och American Express i ett försök att sätta en bredare mobila betalningar ekosystemet.

Men över dammen, är Visa driver för tekniken att finnas tillgänglig vid tidpunkten för OS i London 2012.

Med bara blyg av 200 dagar tills invigningen – och med ingen officiell tidsplan för smartphone tillverkare, återförsäljare och banker att komma med en genomförbar plan, Visa hoppas ändå att ha saker jämnas ut i år.

Det finns uppskattningsvis 60.000 kontakt terminaler i London. Med tanke på de olympiska spelen ensam kommer att locka många miljoner besökare till staden, verkar det som ett perfekt tillfälle att kontanter i.

Analysföretaget Yankee Group förutspår att NFC transaktioner kunde växa från $ 27.000.000 under 2010 till $ 40 miljarder 2014. Förhoppningen är de olympiska spelen kommer att vara marken perfekt test för att öka populariteten av tjänsten.

Hinder. Förstår?

.

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

Bank;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, säkerhet, Den Hyperledger Project växer som gangbusters, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, Bank, Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar