Virsto lanserar lagringshypervisor för vSphere 1,5

Som VMworld börjar är ISV kö för att stjäla en del av rampljuset för att lansera nya program och apparater för mega enorma VMware installerad bas.

Virtualisering, VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter, Cloud, VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag, datacenter, Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner, datacenter, Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

Virsto valt att lansera sin senaste erbjudande – en programvara enda lagringshypervisor för VMware vSphere 1.5 plattform – före i utvecklingen.

På 21 augusti, meddelade Sunnyvale, Calif företaget allmänna tillgängligheten av dess Virsto för vSphere 1.5, en hypervisor för virtuella maskiner som gör för lagring vad traditionell hypervisorer göra för servrar -. Erbjuder den mest effektiva provisioning, hantering och användning av lagringsresurser för (VMware definierade) mjukvarudefinierad datacenter, chefer hävdar.

VMware och Microsoft har utvecklat hypervisorer att hantera server och I / O-optimering men inte förvaring och det är vad Virsto är utformad för att göra – att få 10 gånger prestandaökning och 10 gånger bättre utnyttjande av befintliga lagrings tillgångar “, säger Gregg Holzrichter, vice VD marknadschef på Virsto. “Det löser arkitektoniska obalans mellan virtuella maskiner och traditionell lagring.”

Virsto hävdar att det mest effektiva sättet att hantera lagring I / O flaskhalsar är på hypervisornivå och att dess lagringshypervisor är överlägsen andra metoder som erbjuds av leverantörer av disklagringssystem som IBM, EMC och NetApp, lagring apparater från Kaminario, ren Storage , violin, Whiptail och hybrid apliances från Tintri, Nutanix och Nimble.

Den Virsto programvara är integrerad med VMware View och vCenter – välbekanta konsoler och arbetsflöden – för att minimera störningar i VMwares IT-administratörer och erbjuder en mängd andra funktioner för att påskynda utbyggnaden i en vSphere 1.5 miljö.

Det är inte fem-åriga bolagets första lagringshypervisor. Ändå kan det hitta mer framgång som lagringsvirtualisering och visionen av mjukvarudefinierade datacenter få fäste.

VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter

VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag

Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner

Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys