Vetenskapen bakom den nya BlackBerry optisk styrplatta

Någonsin undrar hur den optiska styrplattan på de nyaste BlackBerry-telefoner fungerar?

RIM: s officiella Inside BlackBerry blogg har skrivit en förklaring av tekniken, och det visar sig att styrplattan fungerar ungefär som den optiska musen du använder med den stationära PC: den använder en lågupplöst infraröd kamera för att fånga rörelse över ytan och översätta det in riktningen.

Vad det betyder är att, i motsats till vad du kanske tror, ​​inte styrplattan inte kräva en ledande yta att arbeta.

RIM skriver

När du flyttar din tumme över styrplattan, händer en särskild algoritm inuti som spottar ut “Du flyttade lämnade 3 utrymmen” eller som Derek lite mer tekniskt uttryckte det “det spottar ut: delta x, delta y.

Eftersom styrplattan är egentligen bara knäppa bilder och kräver inte någon form av konduktivitet som en pekskärm, betyder det att du inte nödvändigtvis behöver använda tummen eller fingrarna. Du kan faktiskt navigera runt på skärmen med hjälp av något som har en något ojämn yta. Naturligtvis David och jag sätta detta på prov. Vi använde en anteckningsbok och en penna, som båda fungerade bra (inte lika bra som en tumme, men i en nypa skulle det räcka).

Där har du det.

Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Apple, Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189, Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone