UK polisen mål script kiddies, tonåriga hackare

UK brottsbekämpning riktar tonåringar syssla med hacka med syfte att förhindra dem att bli inblandade i cyberbrott.

En nyligen UK National Crime Agency (NCA) opinionsundersökning visade att den genomsnittliga åldern för databrott misstänkta – såsom de som är inblandade i den senaste Talktalk hacka – är 17, jämfört med 24 för ett år sedan. Det är tonåringar där ute som kan flit in och ut ur servrar, nypa uppgifter och orsaka kaos för företags spelare – allt innan du slutför sin obligatoriska utbildning, tentor eller att kunna lagligt dricka.

Detta är ganska ett begrepp. Om du har tonåringar som är intresserade av och villiga att utforska cyber och hacka, kanske dessa ungdomar skulle kunna påverkas att göra det i en legitim miljö, vilket i sin tur skulle hjälpa plugg en del av kompetensklyftan närvarande orsakar företag huvudvärk tack vare upptaget av hög -profil dataintrång.

NCA tänker i samma banor.

Den #CyberChoices kampanjen syftar till att utbilda föräldrar till tonåringar potentiellt involverade i hacking, för att “hjälpa föräldrar och vårdnadshavare spot tecken på potentiella problem, förstå vad konsekvenserna kan bli, och att betona bättre sätt för unga människor att använda sina kunskaper och intresse för teknik. ”

Richard Jones, chef för National Cyber ​​Crime Unit s Förhindra laget sa

NCA forskning visade också några tonårs script kiddies eller hackare visste vad konsekvenserna skulle bli om de fångades.

Den brittiska brottsbekämpande organ säger mest populära verktyg bland tonåringar distributed denial-of-service (DDoS) verktyg – förvånande, med tanke på hur lätt det är att sätta upp och lansera sådana attacker som översvämnings webbplatser med trafik att ta dem offline.

Dessutom, Remote Access-trojaner (råttor) är populära. Den Blackshades RAT, till exempel, lockade ett antal tonåringar i inköpsavtal som leder till gripandet av 22 personer – medelåldern som är 18. Den yngsta köparen av RAT var bara 12 år gammal.

“Vi har strävat kampanjen initialt vid föräldrarna, eftersom vi vet från forskning att de ofta är omedvetna om vad deras barn gör på nätet”, säger Jones.

Dessa individer är verkligen ljusa och har verklig potential att gå vidare till spännande och meningsfulla arbeten. Men genom att välja den kriminella väg de kan flytta från låg nivå “pranking” till högre IT-relaterad brottslighet ganska snabbt, ibland utan att ens överväger att det de gör är emot lagen.

Kampanjen stöds av olika parter inklusive GetsafeOnline, CREST och Cyber ​​säkerhetsutmaning.

Neiman Marcus: 1,1 miljoner kort äventyras, Emerging nationer säkerhet avgörande för framtidens Internet: Microsoft, de flesta vd: ar clueless om cyberattacker – och deras incidenter bevisar det, TECH PRO FORSKNING: IT Anti-Virus Policy

Måste-Läs: Säkerhet

Port Fail VPN säkerhetsbrist utsätter din verkliga IP-adress, återförsäljare slog Volkswagen med grupptalan över skandal utsläpp, Bug gåvor: Vilket företag erbjuder forskare kontanter, ditt företag har drabbats av dataintrång. Nu vad;? 10 saker som du inte visste om den mörka webben

Säkerhet, nytänkande säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD, Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera? nu att åtgärda kritiska säkerhetshål

Läs vidare: Top Picks

Re-thinking säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål