Uber kranar smartphone sensorer för att spåra fortkörning, sålla bort falska omdömen

Uber s pilotprojekt som omfattar smarttelefondata är utformad för att hjälpa den att gå till botten av tvister mellan passagerare och förare.

Till skillnad från människor, inte maskiner inte ljuga. Så Uber vänder sig till dem för att hjälpa den att berätta om Uber förare verkligen kör vårdslöst.

Uber system handlar om rykte för både passagerare och förare, som alltid bett att betygsätta sina erfarenheter efter en åktur. Fram till nu, om en passagerare var olycklig, säg, med en ostyrig förare, Uber uppföljning har främst med att prata med båda sidor.

I stället för att göra direkt med båda parter, har företaget lotsa ett nytt system som kommer att innebära en ny skiljedomare av sanning: data som genereras av sensorer i en smartphone.

“Gyrometers i telefoner kan mäta små rörelser, medan GPS och accelerometrar visar hur ofta ett fordon startar och stoppar, liksom dess totala hastigheten,” Uber chefssäkerhetstjänsteman Joe Sullivan noterade idag, avslöjar piloten.

Utöver att hjälpa Uber gå till botten av tvister, kommer sannolikt att vara mer skalbar än dess befintliga processen att kontakta båda parter i systemet.

De nya uppgifterna sensorbestämda kommer i huvudsak tala för passageraren. I sin tur, kommer data att hjälpa Uber upprätthålla integriteten i sitt rykte systemet, samt hålla förare nöjda utan att kränka passagerare med anklagelser om falsk rapportering.

“Om en förare klagar över att en förare accelererade för fort och bromsade för hårt, kan vi granska den resan med hjälp av data. Om återkopplingen är korrekt, då kan vi komma i kontakt med föraren. Och om det inte är, kan vi använda informationen att se till att en förare rating påverkas inte, “Sullivan fortsatte.

Ett annat sätt företaget planerar att använda gyrometer uppgifter är att berätta om förare flyttar sina telefoner runt under körning. I dessa fall Sullivan säger Uber kan erbjuda förarna ett fäste för att ta itu med problemet.

Det kan också jämföra medelhastigheter och restider mellan två platser, för att identifiera och varna förare som går mycket snabbare på en viss sträcka.

Separat Uber testar en ny metod för att ta itu med förar distraktioner genom att placera Bop It leksaker på baksidan av vissa bilar i North Carolina.

“Folk där har funnit att det är ett bra sätt att hålla berusade ryttare höll så att de inte stör deras chaufför,” sade Sullivan.

Uber lanserar Shanghai gren, planerar att investera $ 1b i Kina, Kinas taxi monopol slaget fortsätter, Didi Kuaidi höja $ 3b, två år hårt arbete: Korea att gå vidare med Bill att förbjuda Uber, regeringen översyn efterlyser reformer taxi reglering

Läs mer

Samsung utforskar fordons tech, i bilen underhållningssystem att hålla sig flytande, Anslutna bil tech trender att titta på 2015 och framåt, körning stressad eller sömnig? Snart din Smartwatch kommer att kunna varna bilen

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

i bilen teknik