U.S. CTO Chopra reportedly kliva ner

US teknikchef Aneesh Chopra är enligt uppgift avgår snart från sin post efter att ha tjänst sedan 2009.

Vita huset smarta nät ram kort på cyber detaljer, IT och konsumenter spelar en stor roll i den nya amerikanska energischema, Gör Amerika behöver “out-Innovate” Kina och Indien,? US. CTO: Sjukvården behöver bättre faktureringssystem, president Obama scheman Google+ Hangout för 30 januari

Även Chopra inte har publicerat ett uttalande ännu är FedScoop rapporterar nyhets baserat på “källor nära Vita huset.” Det är inte klart ännu om vad Chopra kommer att göra härnäst, men med tanke på att det är valår, kunde det ha något att göra med det. (Se uppdatera nedan.)

: Tidigare Palm chefen Jon Rubinstein lämnar HP: rapport

Den Chief Technology jobb påbörjades med den nuvarande administrationen att falla inom Office of Science and Technology Policy, men då senator Obama detaljerade planer på att införa ett amerikanskt CTO läge så långt tillbaka som 2007.

Som beskrivs sedan, CTO: s uppgifter hör att säkerställa nätverkssäkerhet landet som en del av en tvär ansträngning, förbättra online-utbildning och nästa generations bredbandsnät, och övervaka utvecklingen av en nationell, interoperabelt trådlöst nätverk för lokala, statliga och federala första responders.

Innan anställts som den federala CTO, Chopra fungerat som sekreterare tekniken i Virginia från januari 2006 till april 2009 och som VD för Advisory Board Company tankesmedjan dessförinnan.

Chopra utträde skulle följa det av Vivek Kundra, som lämnade USA Chief Information Officer ställning för en spelning vid Harvard University i somras.

UPPDATERING: Vita huset har släppt ett uttalande som bekräftar Chopra avgång.

via The Washington Post

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär

HPE i samtal för att sälja sin programvaruportfölj

HPE uppdateringar Vertica, ökar maskininlärning funktioner i Haven Ondemand

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär, Enterprise Software, HPE i samtal om att sälja av sin programvaruportfölj, Enterprise, HPE uppdaterar Vertica, ökar maskininlärning funktioner i Haven Ondemand