? Tvetydigheten lämnar AIIA förhör datalagring lagstiftning

Den australiska Information Industry Association (AIIA) har uttryckt farhågor för att den federala regeringens lagförslag för obligatorisk datalagring inte kan vara det mest effektiva sättet att gå om att skydda allmän säkerhet och trygghet.

Toppen nationellt organ som representerar över 400 medlemsorganisationer inom den australiska IT-sektorn, inklusive Apple, Google, EMC, IBM och Intel, samt Telstra och Optus, har visat i sin uppfattning att det finns för mycket oklarheter kring omfattningen av ansökningarna och otillräcklig detailing av de ekonomiska konsekvenserna kommer att ha på tjänsteleverantörer och konsumenter.

Enligt lagförslaget kommer australiska telekommunikationsföretag vara skyldiga att behålla kunddata för två år, som kommer att inkludera samtalslistor, adressuppgifter, e-postadresser och tilldelade IP-adresser.

Tjänsteleverantören kan också ha möjlighet att begära ett undantag från kravet, men efter beslut av kommunikationsåtkomst koordinator.

“Den exakta omfattningen av data som ska samlas in är fortfarande oklar. Beskrivningen av information som kan omfattas av lagstiftningen (som beskrivs i Schema motiveringen 1, del 1, punkt 26), skapar mer snarare än mindre tvetydighet,” gruppen sade .

Frekvent hänvisning till “all information” och “varje identifierare” som hänför sig till dataelement (dvs. kontrakt, planer, avtal, data, etc) kommer att skapa efterlevnad utmaningar, och utan särskild vägledning, kommer tjänsteleverantörer tvingas till över ingenjör deras system och efterlevnads regimer.

Enligt propositionen, tjänsteleverantörer har möjlighet att söka en datalagring genomförandeplan om de inte kan uppfylla omedelbart. Emellertid har AIIA hävdat att den föreslagna 18-månadersgenomförandeplan perioden för tjänsteleverantörer är tvivelaktig.

“Med tanke på den infrastruktur som krävs för att uppfylla kraven, är det tveksamt om den föreslagna 18-månadersgenomförandeplan perioden är tillräcklig,” gruppen sade.

Kvantberäkning kan ha gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, Telstra lanserar Global Media Network för leverans av innehåll; Telstra söker 120 frivilliga uppsägningar på grund av SDN omskolning, Foxtel bekräftar NBN erbjuda nästa månad

Vid tidpunkten samma, sade AIIA att det inte stöder den föreslagna tvåårsdatalagringsperiod, notera att i liknande initiativ, såsom i EU, lagringstider är vanligtvis mellan sex och 12 månader. Istället föreslog gruppen att alla uppgifter som behövs skall behållas bör vara den kortaste tid som behövs för att stödja verksamheten i organen.

“Enligt vår uppfattning, australiska säkerhetsorgan har hittills inte lämnat någon materiell motivering för den förlängda tvåårsperioden”, det sade.

Den AIIA tog också att på grund av “komplexa tekniska lösningar och säkerhetsarrangemang … krävs för att tillgodose den stora mängden data som ska bevaras”, kommer det att “införa betydande merkostnad på tjänsteleverantörer”.

Australian Computer Society (ACS), å andra sidan, har uttryckt att det stöder starkt regeringens ansträngningar. Det föreslås att det bästa sättet för den federala regeringen att ta itu med införandet av datalagring är att ge stöd och hjälp till ACS att utbilda IT-personal. ACS gäller utbildning som en viktig “en del av den bredare uppgiften att säkerställa lagstiftning levererar resultat avsedd och som kan visas för allmänheten att parlamentet tjänar”.

Säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund, säkerhet, Chrome att starta märkning HTTP-anslutningar som osäkra, säkerhet, The Hyperledger Project växer som gangbusters

“Med tanke på hur känsliga de data, risken att systemet utgör potentiellt rätten till privatliv, och konsekvenserna om den infångade data blir tillgängliga för olämpliga personer eller organisationer, är det viktigt att IKT yrkesverksamma inblandade arbetet med den högsta standarden av professionalism och etik “, sade ACS.

ACS föreslog att regeringen skulle kunna delta som en arbetsgivare och oberoende utvärdera de personer som kommer att arbeta i verksamhetskritiska områden, eller alternativt lagstifta licensavtal för dem som arbetar i verksamhetskritiska områden.

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Krom att börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra

Den Hyperledger Project växer som gangbusters