TPG smällde av TIO i tillgång tvist

Växande telekomjätten TPG har smällde av Telecommunications Industry ombudsmannen efter det försökt förhindra Asien-Stillahavsområdet sammankoppling företag Megaport från att kunna komma åt Pipes datacenter.

I, januari Megaport grundare Bevan Slattery berättade kunder som företaget hade avbröts med nya order till Pipes datacenter i Brisbane och Fortitude Valley i Queensland, eftersom TPG hade hävdar att Pipe kunder, såsom Megaport var inte ockupanterna av datacenter, och därför kunde inte använda schema 3 i telelagen för att komma åt datacenter.

TPG tog över, stamnäten 2010, strax före Slattery avgick som VD.

Efter Megaport gjort ett antal försök att få tillgång till Pipes datacenter, tog företaget ärendet till TIO i januari att fatta ett beslut om huruvida företaget kan komma in och installera utrustning i sitt datacenter.

Pipe hade försökt att hävda att utrustningen Megaport ville installera kunde inte betraktas som “skonsamma” som krävs enligt lag, men TIO ansåg att Megaport utrustning var inte exceptionella jämfört med andra anläggningar skonsamma, och det var inte den roll av TIO att avgöra vilken typ av utrustning ska installeras.

Pipe sökte också att hävda att det var den enda hyresgästen i Brisbane anläggning och kunder med utrustning i Pipes datacenter inte var ockupanterna enligt definitionen i lagen.

Tio ansåg att en kund i datacenter är också en ockupant av detta utrymme i datacenter.

“Enligt min mening de rättigheter som resulterar i rör kunder som ockupanterna för ställandet”, sade TIO.

I slutändan alla Pipe argument mot Megaport tillgång begäran avslogs av ombudsmannen.

I ett blogginlägg igår, Slattery välkomnade beslutet av TIO, men sade att fallet var representativ för en bredare industri problem.

“Den sorgliga delen av denna situation är att Pipe / TPG: s ställning är inte isolerad och att Megaport är att hitta att icke-oberoende DataCenter operatörer vanligtvis drivs av transportörer försöker omintetgöra Megaport inträde på marknaden”, säger han.

Oberoende DataCenter operatörer välkomna Megaport med öppna armar och förstår värdet vi tillför deras ekosystem. Det är viktigt för organisationer som söker colocation att se bortom “pris” och överväga om de ska sätta sin IT-infrastruktur i en blomstrande oberoende ekosystem eller i en zombie bärare datacenter – den “undead” av samlokalisering.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, telekom, Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med billig uppgifter och gratis röst

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga