Top iOS nyheter i veckan: iPhone 6 fartyg, iOS 8 anländer, bästa iPhone får iWork

IPhone 6 endast nyligen aviserat och denna vecka blev tillgängliga för dem som förbeställt dem. Köpare slå Apple och andra återförsäljare fredag ​​att plocka upp iPhone (s) de beställt vid lanseringen.

Som väntat större iPhone 6 Plus var en bristvara, men iPhone 6 var lätt tillgängliga i de flesta platser.

Två dagar innan iPhone 6 blev tillgängliga, var iOS 8 släpptes för nedladdning. Det är ingen överraskning att Apples servrar var mitt framför näsan, och vissa rapporterade långa hämtningstider som följd.

Frisläppandet följdes omedelbart av appuppdateringar att stödja iOS 8. Det var imponerande att se hur snabba uppdateringar dök upp på en nära kontinuerligt efter iOS 8 blev tillgängliga.

För att ge det ett försprång över kontorssviter från konkurrenter (Microsoft Office, någon?), Är Apple förinstallera iWork svit på iPhone 6 med åtminstone 64 GB lagringsutrymme.

IWork svit har Numbers, Pages och Keynote. Dessa är stora program och förinstallera dem sparar den nya iPhone ägare mycket tid.

Apple också installera iLife på dessa iPhone, vilket inkluderar iMovie, iPhoto och Garageband.

Apple räknar vissa Android ägare att byta till iPhone 6 och har publicerat tips för att flytta innehåll över till den nya telefonen.

Tipsen omfattar flytta e-post, kalendrar, kontakter, böcker, musik, foton och dokument från Android-enheter till iPhone 6.

Källa: BGR

En ny patent publiceras av Apple använder ägarens närmiljö för att avgöra det bästa sättet att skicka meddelanden till iPhone och Apple Watch. Patentet beskriver användning av sensorer för att avgöra hur bullrigt det är runt användaren och förändra varnings metoden därefter.

Kostnadsjämförelse toolkit: Google Apps vs. Office 365, Wearable Device Policy, Google Glass policy

iPhone 6 anländer

Apple, Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189, Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Om sensorn bestämmer det är högt, kommer det att öka volymen av anmälan. Alltför högt och det kommer att vibrera (tror Apple Watch) att se till att varningen inte missas.

Källa: Cult of Mac

Den översta Android tangentbordet app SwiftKey gick live med iOS 8 och har visat sin popularitet med ett mycket stort antal nedladdningar den första dagen.

SwiftKey för iOS steg snabbt till # 1 position i App Store, och företaget står det har laddats ner över en miljon gånger den första dagen. Apple tillåter tredje part tangentbord appar i iOS 8 för första gången och enhetsägare knäppa upp dem.

iOS 8 släppt

Källa: MacRumors

Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Apple förinstallerar iWork och iLife på iPhone 6

Android ägare byter till iPhone 6 få hjälp från Apple

Patent visar dynamiska varningsmeddelanden baserat på plats och miljö

SwiftKey för iOS 8 träffar en miljon nedladdningar på mindre än 24 timmar