Tjänsten Virtualisering ger hastighet nytta och lägre kostnader går tvärs applikationer testning

Välkommen till den senaste utgåvan av HP Discover Performance Podcast-serien. Vår nästa diskussion undersöker hur går tvärs, den största Internetleverantören (ISP) i Turkiet, med 6 miljoner abonnenter, avsevärt förbättrat program driftsättning samtidigt minska kostnader och tid för leverans.

Vi kommer att höra hur går tvärs utplacerade avancerade tjänster Virtualisering (SV) lösningar för att automatisera end-to-end testfall, få en väg till integrerad Unified Functional Testing (UFT).

Om du vill veta hur vi sällskap av Hasan Yükselten, testa och utgivningen på går tvärs, som är ett dotterbolag till Türk Telekom, med säte i Istanbul. Intervjun genomfördes av Dana Gardner, chefsanalytiker på Interarbor Solutions.

Nedan följer några utdrag.

Vad var situationen där innan du blev mer automatiserad, innan du började använda fler programverktyg?

Vi är den ledande leverantören i Turkiet. Vi distribuerar mer än 200 ansökningar per år, och vi måste ge bättre och snabbare service till våra kunder varje vecka, varje månad. Innan HP SV, var vi tvungna att använda andra infrastrukturer testet i våra testfall.

Vi hade mestadels problem på frågor som tillgänglighet, tillstånd, driftstopp, och privata uppgifter för att nå den andra tredjeparts infrastrukturer. Så vi behövde virtualisering på våra testsystem, och vi behövde automatisering för att få snabb driftsättning att göra frisättningstiden kortare. Och naturligtvis var vi tvungna att minska våra kostnader. Så vi bestämde oss för att lösa problemen genom att genomföra SV.

Hur kom du flyttar från där du var där du ville vara?

Innan SV, kunde vi inte göra automatisering, eftersom de andra parterna är diskreta ställen och det var svårt att nå de andra system. Vi kunde automatisera funktionella testfall, men för end-to-end-testfall, var det omöjligt att göra automatisering.

Först genomförde vi SV för virtualisering andra system, och vi sätter SV mellan vår infrastruktur och tredjeparts infrastruktur. Vi lärde förfrågningar och svar, och sedan kan använda SV i stället för den andra parten infrastruktur.

Efter detta kunde vi också använda automatiseringsverktyg. Vi lyckades att använda automatisering verktyg via integrera Unified Functional Testing (UFT) och SV verktyg och nu kan vi köra automation testfall och end-to-end testfall på SV.

Vi började använda SV i våra testsystem först. När vi såg framgång, bestämde vi oss för att genomföra SV för utvecklingssystem också.

Ge mig en känsla av vilken typ av applikationer vi pratar om.

Vi är mestadels arbetar på (CRM) kundvård. Vi distribuerar mer än 200 ansökningar per år och vi har mer än 6 miljoner kunder. Vi har att erbjuda nya kampanjer och göra några förändringar för nya kunder, etc.

Vi måste spara all information, och samtidigt spara informationen vi också interagera andra system, till exempel National Identity System, genom telekomsystem, bytte allmänna telenätet (PSTN) system.

Vi måste ställa information och vi behöver göra några förfrågningar till andra system. Så måste vi använda alla andra system i våra CRM-system. Och vi har också Internet Protocol Television (IPTV) produkter, mervärdestjänster produkter och företagets produkter. Men i grund och botten, vi använder CRM-system för vår utveckling och för våra system.

ERP for IT hjälper holländska försäkringsjätten Achmea att förnya IT-processer för att förbättra Business Performance över hela linjen, McKesson omdirigerar den att bli en Services Provider som levererar Fuller Business Solutions, investera Väl i IT med inriktning mot KPI Separerar företagsledare från Business eftersläntrare, Survey Resultaten visar, Expert Chatta med HP om hur man bättre förstå Security Gör det en Enabler, snarare än Inhibitor, Cloud Antagande, Expert Chatta med HP om hur kan det Aktivera Cloud bibehållen kontroll och styrning, Expert Chatt om hur HP Ecosystem Ger Holistic Support för VMware virtualiserade IT-miljöer

Så klart, det är affärskritiska applikationer viktiga för ditt företag, din tillväxt, och din förmåga att konkurrera på din marknad.

Om det är ett misstag, ett stort misstag i vårt system, nästa dag, kan vi inte sälja något. Vi kan inte göra något hela Turkiet.

Låt oss prata lite om antagandet av SV. Vad vill du verkligen har på plats så här långt?

Egentligen var det mycket lätt att anta dessa produkter i vårt system, eftersom bland annat proof of concept (PoC), kan vi använda detta verktyg i sex veckor. Vi tillbringade första två veckorna för PoC och efter fyra veckor, lyckades vi använda verktyget.

Virtualisering, VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter, Cloud, VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag, datacenter, Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner, datacenter, Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

automatisering verktyg

För de första sex veckorna, kan vi använda SV 45 procent av end-to-end-testfall. I 10 veckor kunde 95 procent av våra testfall köras på SV. Det var mycket lätt att genomföra. Efter det genomförde vi också två andra SVS i våra övriga system. Så vi nu använder tre SV system. En är för utveckling, en är bara för kampanjer och en är för E2E tester.

HP Software hjälpt oss så mycket, särskilt FoU. HP Turkiet hjälpte oss, eftersom vi också använder Application Lifecycle Management (ALM) verktyg innan SV. Vi använde QTP LoadRunners, Quality Center, etc, så vi hade en bra relation med HP Software.

Eftersom SV är ett nytt verktyg, vi behövde en hel del anpassning för våra behov, och HP Software var alltid med oss. De var mycket snabb att svara på våra frågor och att återvända för våra utvecklingsbehov. Vi lyckades att använda verktyget i sex veckor, på grund av HP: s snabba lösningar.

Min uppfattning är att du har något i storleksordningen 150 tjänster. Du använder 50 regelbundet, men du kan sedan snurra upp och använda andra på en mer ad hoc-basis. Varför är det viktigt för dig att ha den typen av flexibilitet och smidighet?

Lätt att implementera

Vi virtualiserade mer än 150 tjänster, men vi använder 48 av dem aktivt. Vi använder dessa delar av tjänsten eftersom vi virtualiserade våra infrastrukturer tredjeparts för våra behov. Till exempel, virtualiserade vi alla andra CRM-system, men vi behöver inte alla av dem. I gateway fjärrkontroll, kan du simulera alla andra webbtjänster helt. Så virtualiserade vi alla webbtjänster, men vi använder precis vad vi behöver i våra testfall.

Under tre månader, fick vi investeringen tillbaka faktiskt, kanske kortare än tre månader. Det kunde ha varit två och en halv månad. Till exempel, för kampanjen testfall, fick vi 100 procent av effektivitet. Innan HP, kan vi köra bara sju kampanjer i en månad, men efter HP, lyckades vi köra 14 kampanjer i en månad.

Vi fick 100 procents verkningsgrad och tre man månader på detta sätt, eftersom tre testingenjörer arbetade med kampanjer som denna. Som ett annat exempel, förra månaden, fick vi statistiken och vi såg att vi hade en total blockering i sju dagar, så det var 21 arbetsdagar för mars. Vi sparade 33 procent av vår arbetskraft med SV och det finns 20 testingenjörer som arbetar på det. Vi fick 140 man månader förra månaden.

För våra grundläggande testscenarion, kunde vi köra alla testfall i 112 timmar. Efter SV lyckades vi köra det i 54 timmar. Så vi fick 100 procents verkningsgrad i området och lyckades också göra automatisering för kampanjen testfall. Vi lyckades att automatisera 52 procent av våra kampanj testfall, och detta innebar en mycket stor effektivitet för oss. Helt räddade vi mer än $ 50.000 per månad.

bredare applikationer

snabb driftsättning

Förväntar du nu att kunna ta detta till en större uppsättning av tillämpningar på Türk Telekom?

Ja. Türk Telekom licensierar dessa verktyg och började att använda dessa verktyg i sin testservice för att få denna effektivitet för dessa system. Vi har en filial företag som heter AVEA, och de vill också att använda detta verktyg. Efter vår få denna effektivitet, många företag vill använda denna virtualisering. Åtta företag besökte oss i Turkiet att få våra erfarenheter på detta verktyg. Många företag vill detta och vill använda detta verktyg i sina testsystem.

Har du några råd till andra organisationer som de du har beskrivit, nu när du har gjort detta? Ge rekommendationer om vad du skulle råda andra som kan hjälpa dem att förbättra på hur de gör det?

Företagen måste känna deras behov först. Till exempel, i vårt företag, har vi tre blockeringssystem för tredje part och de andra systemen inte ändras varje dag. Så det var lätt att implementera SV i våra system och virtualisera andra system. Vi behöver inte göra virtualisering varje dag, eftersom de andra systemen inte ändras varje dag.

En gång i månaden, vi söker och ändrar våra system, uppdaterar våra webbtjänster på SV, och detta är tillräckligt för oss. Men om den andra partens system förändras varje dag eller oftare, kan det vara svårt att göra virtualisering varje dag.

Detta är en viktig punkt. Företagen bör tänka automation förutom virtualisering. Detta är också en mycket effektiv aspekt, så detta måste också beaktas när man gör virtualisering.

Vi började använda UFT med att integrera SV. Som jag sa, vi lyckats automatisera 52 procent av våra kampanj testfall hittills. Så vi skulle vilja gå vidare och försöka automatisera fler testfall, våra end-to-end testfall, grundscenarier och andra system.

Vårt första mål är att göra mer automatisering med SV och UFT och andra använder SV i utvecklings platser. Vi planerar att hitta tidiga defekter i utvecklings platser och få mer kvalitet i testet.

Naturligtvis, på det här sättet får vi en snabb driftsättning och vi gör kortare frisättningstider eftersom produkten kommer att ha mer kvalitet. Använda bruksprov och SV också hjälper oss på prestanda. Vi använder HP Loadrunner för våra prestanda testfall. Vi har tre mål just nu, och det sista man använder SV med att integrera Loadrunner.

Tja, det är verkligen imponerande. Det låter som om du införa den teknik som gör att du kan röra sig mycket snabbt, till och med en större avkastning. Så grattis på den. Få fler insikter och information om de bästa av IT Performance Management på www.hp.com/go/discoverperformance. Och du kan alltid få tillgång till detta och andra episoder i vår HP Discover prestanda podcast serie på iTunes enligt BriefingsDirect.

Lyssna på podcasten. Hitta det på iTunes. Läs en fullständig utskrift eller ladda ner en kopia. Igen HP.

Upplysningar: HP är en sponsor av detta och andra BriefingsDirect podcaster.

 berättelser

ERP for IT hjälper holländska försäkringsjätten Achmea att förnya IT-processer för att förbättra Business Performance över hela linjen

McKesson omdirigerar den att bli en Services Provider som levererar Fuller Business Solutions

Investera Väl i IT med inriktning mot KPI Separerar företagsledare från Business eftersläntrare, undersökningsresultat visar

Expert Chatta med HP om hur man bättre förstå Security Gör det en Enabler, snarare än Inhibitor, Cloud Antagande

Expert Chatta med HP om hur kan det Aktivera Cloud bibehållen kontroll och styrning

Expert Chatt om hur HP Ecosystem Ger Holistic Stöd för VMware virtualiserade IT-miljöer

VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter

VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag

Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner

Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys