ThingLink bäddar interaktiv kontextuella information i bilder

De säger att en bild säger mer än tusen ord. En ny typ av bild och sociala medier teknik från start ThingLink tolkar den idén bokstavligt talat.

Företaget (som har kontor i New York, San Francisco och Helsingfors, Finland) har utvecklat en interaktiv bildteknik som “berättar en djupare historia” än en enkel fotografi eller illustration, sade Neil Vineberg, marknadsföringschef för bolaget. Formatet kan skaparna bädda in alla typer av innehåll – inklusive video, ljudfiler från Soundcloud konton, beskrivningar text, Wikipedia poster och mer – rätt in i bilden.

När någon svävar deras markören över en del av bilden, kommer bakgrundsinformation visas om det finns där.

Till exempel kan en bildtext eller beskrivning av en person tillsättas direkt i fotografiet. Tanken är att människor kommer att se dina bilder och dela dem på sociala medier. Det är ett mycket bättre sätt att lägga klibbighet till en webbplats eller sociala medier kampanj.

Ett exempel på två av bilderna visas nedan. Den första kan vara statisk, men den andra bör ge dig en uppfattning om vad som är möjligt med en ThingLink bild.

Hur kan ett litet företag använder ThingLink teknik? Säg att du är en hem varor produktföretag. Du kan fotografera ett rum som har flera produkter från din katalog och sedan lägga till bakgrundsinformation eller länkar för var och en, som ger mer information eller ens styra besökare till där de skulle kunna köpa något.

“Du kan klicka sig fram och vara rätt på försäljningsstället,” sade Vineberg.

Eftersom bilderna är interaktiva, de ändringar du gör för dem är också dynamiska. Vill du ändra ett pris? Justera den vid källan av informationen, och ändringen kommer att flöda igenom överallt bilden har delats, sade han.

ThingLink redovisningen för grundläggande tjänster, inklusive möjligheten att skapa obegränsat bilder och stödja obegränsad utsikt, sade Vineberg. Du kommer att kunna köra analysrapporter som talar om hur många besökare svävar på en bild, vilka delar som är mest populära, och när människor tenderar att titta på din webbplats. Att investera i ett premium-konto (prissättningen beräknas baserat på visningar) kommer att ge dig djupare statistik i ingrepp, sade Vineberg.

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer

Video: 3 tips för att anställa Millennials

SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, SMB, Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer, SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: betala för att spela

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela