Tech spelare kan dominera bank i framtiden: IAG

Teknikföretag kan hamna de bästa hundar av bank- och finansiella tjänster, eftersom de är i en bra position för att ansluta teknik med kundupplevelse, enligt Insurance Australia Group CTO Michael Gindy.

I Australian Information Industry Association (AIIA) Bank of the Future paneldiskussion i Sydney, talade han om den fördelen att nya teknikcentrerade spelare har inom sektorn för finansiella tjänster.

Medan banker måste ta itu med clunky äldre bank-end system, kan nya aktörer använder molntjänster för att skala upp snabbt och svara på kundernas behov snabbare.

“Du kan gå prenumerera på vissa [IT-tjänster] och gå för det utan arv – det svåraste skulle få en bank eller försäkringsbolag licens”, säger Gindy.

Den kritiska komponenten för framgång inom sektorn för finansiella tjänster i framtiden är att ansluta teknik med kundfokus, sade han. Detta är något som stora teknikjättar som Google, är kapabla att göra.

När jag oroa konkurrens, jag oroa Googles och PayPals eftersom de har marknadsandelen och de har uppmärksamhet av den yngre generationen mer än något annat, “sade Gindy.” Det är en fråga om när och hur de väljer att expandera [ banktjänster] till kunder.

Det är egentligen inte om IP de har byggt, det handlar om deras marknad bas och bra timing.

Plånbok grundare Alvin Singh, som var på panelen också, konstaterade att de tycker om Google mäta framgång för sina produkter genom kundengagemang, vilket skulle vara en viktig komponent i bankerna i framtiden.

Om man tittar på vad som händer i betalningsbranschen, de nya spelarna som kommer in är teknologiföretag – det är som en sida steg in i banksektorn “. Sade han:” Om jag var en [bank] VD, de är de företag jag skulle vara orolig, eftersom de är nykomlingar och de är störa banksektorn.

Detta är inte första gången de företag finansiella tjänster har uttryckt oro över teknikföretag inkräkta på deras territorium. Banker erkänner att det är viktigt för dem att, partner med teknik innovatörer, men de är också försiktig i att göra så.

PayPal har arbetat hårt för att ta sig an de stora kanonerna i betalnings utrymme, och har aktivt driver sin moln betaltjänst till, mer fysiska butiker.

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Bank;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, säkerhet, Den Hyperledger Project växer som gangbusters, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, Bank, Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar