TCS väskor 5-årigt avtal med brittiska inrikesdepartementet

Indiens Tata Consultancy Services (TCS) har gjort ett flerårigt kontrakt där det kommer att hantera IT-behoven hos en ny enhet inom det brittiska inrikesdepartementet.

Span en inledande period på fem år, kommer TCS hantera teknikbehov och stödtjänster för den nybildade Upplysningar och Spärrar (DBS) enhet av den brittiska inrikesdepartementet avdelning, enligt ett uttalande företaget släppt torsdag.

Enligt avtalet kommer TCS införa elektroniska tillämpningar och förbättra onlinetjänster för att förbättra användarupplevelsen för att transformera DBS. De två organisationerna kommer också att samarbeta för att uppdatera DBS “affärsprocesser för att förbättra beslutsfattandet och förkorta handläggningstiderna, tillade uttalandet.

Shankar Narayanan, landschef för UK och Irland på TCS, sade bolagets föreslagna IT erbjudande stöder brittiska regeringens “Digital som standard” initiativ och är utformad för att uppfylla affärsmålen för DBS “för att modernisera och omvandla sin verksamhet”.

Det senaste kontraktet lägger till flera teknik aktiverade förändrade tjänster program TCS har varit inblandade i den brittiska offentliga sektorn under de senaste åren, sade den indiska IT-tjänster jätte. Andra U.K. statliga kunder finns National Arbets Savings Trust och Cardiff City Council, sade det.

Företaget inte avslöja värdet av kontraktet, men oidentifierade källor i en Business Standard Rapporten sade den inledande fem-åriga anställning var värt 145 miljoner pounds (US $ 232 miljoner).

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck