Tank Stream Ventures start fond träffar AU $ 20m märke

Tech fokuserade riskkapitalfond Tank Stream Ventures (TSV) aktivt söker efter nya australiska startups att investera i, efter att ha nått den första nära märke AU $ 20 miljoner.

Företaget har visat att en hörnsten investerare från Kina, som är ute efter att göra det möjligt för australiska startups att expandera globalt, särskilt i Kina.

TSV managing partner Rui Rodrigues sade att han är på jakt efter fintech och blockchain företag, liksom andra tekniska startups, särskilt de i ett tidigt skede av sin verksamhet som har en stark ambition att gå globalt.

TSV har också meddelat att man nyligen investerat i crowdfunding plattform Equitise. Rui sade att beslutet att investera berodde på möjligheten företaget kommer att erbjuda privata företag.

“Equitise största möjligheten är det faktum att de är demokrati tillgång till kapital genom att öppna för detalj- och grossist investerare möjligheten att investera i privata företag”, sade han.

“Om du tänker på hur ASX tillåter säljs investerare att investera i noterade bolag, Equitise gör samma sak för privata företag, och detta är vad fick oss glada i första hand. Detta är ett företag som låter alla bli en ängel investerare.”

TSV har redan investerat i andra startups, inklusive goCatch, Spring.me, plånbok, och BugHerd.

TSV grundades av BRW rik-noterade Markus Kahlbetzer, Airtasker Tim Fung och Jonathan Lui, och tidigare Renault F1 ingenjör Rui Rodrigues.

Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för utbildning simulering

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det

? Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera

Start-ups, Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för simulering utbildning, e-handel, Flipkart och Paytm bli omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid, start-ups, Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare i en ? unicorn och vad WhatsApp kan lära av det, e-handel, Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera