Stratus går samman everRun MX och Avance HA att skapa kontinuerlig bearbetning kraftpaket

Dave LeClair, Senior Director för strategi och produktledning på Stratus Technologies stoppas av att ta mig uppdaterad om vad företaget har gjort med sina mjukvarubaserade kontinuerlig bearbetning av produkter, everRun MX och Avance HA.

LeClair sade att Stratus skulle meddela att den kombinerar sin everRun och Avanace HA teknik för att skapa en sammanslagen produkt. Denna nya produkt kommer att baseras på KVM hypervisor i stället för Xen-tekniken används det i det förflutna. KVM valdes så att den nya sammanslagna produkten kan erbjuda förbättringar i prestanda, hanterbarhet och skala.

För att bäst förstå konsekvenserna av detta meddelande, måste vi undersöka vad som är kontinuerlig bearbetning, vad everRun MX gör, vad gör Avance HA göra och då kan vi överväga fördelarna med en sammanslagen produkt.

Kontinuerlig bearbetning är en teknik som utlöses system eller programvara som använder redundanta komponenter för att utföra arbetsbelastningar kontinuerligt även om vissa komponenter tas off-line för underhåll eller har misslyckats specialfordon. Arbetet bara tilldelas till de tillgängliga komponenter och personer som använder dessa tillämpningar vet aldrig att något är fel.

Stratus är ett av de få företag som erbjuder två metoder, hårdvara och mjukvara, som alla erbjuder cirka 99,999% upptid (det är mindre än 30 sekunder per månad oplanerade stillestånd.)

everRun är en mjukvarubaserad kontinuerlig bearbetning produkt som var avsedd att hålla flera oberoende servrar, inklusive de som använder multi-core eller flera processorer, som arbetar i lås-steg för att öka tillförlitligheten och elasticitet samtidigt förhindra programavbrott. Stratus kallar detta “ComputeThru teknik.

I fallet med ett systemfel, fortsätter bearbetningen helt enkelt på det andra systemet. I / O riktas bort från den trasiga enheter så att slutanvändare är inte medvetna om att ett fel som inträffat.

everRun gör det genom att ständigt övervaka alla komponenter i en programmiljö och automatiskt synkronisera data mellan dem. Om det visar sig att en komponent börjar att misslyckas, är systemadministratörer anmälda och bearbetningen fortsätter på de redundanta komponenter.

Liksom everRun, Avance HA erbjuder också kontinuerliga processkapacitet. Den stöder denna typ av bearbetning på ett annat sätt, dock.

Avance utnyttjar ihop två system som använder en modifierad Xen hypervisor och kraftfull övervakning och automatisering. Ansökningarna laddas i en virtuell maskin som körs på både fysiska värdsystem. Data och program synkroniseras mellan de två värdservrar kontinuerligt. Om man misslyckas, den andra håller helt enkelt på behandling. Slutanvändarna ser inte fel.

everRun blev en Stratus produkten när bolaget förvärvade Marathon Technologies i september 2012. Kritiker påpekade att bolaget hade då två produkter som använt olika metoder och löste samma problem. De påpekade att det skulle vara mycket svårt för Stratus att förklara vilka produkt kunderna ska använda och varför.

Även om detta förvärv skapade lite av en gåta för Stratus. Det hade nu två mjukvarubaserade kontinuerlig processlösningar, var och en med unika egenskaper, men båda med mycket kraftfulla verktyg för att stödja kontinuerliga behandlingsmiljöer.

Utmaningen var hur dessa funktioner kan kombineras i en och samma produkt. Nästa fråga var hur man skapar en migreringsväg för kunder som använder dessa två olika metoder som skulle leda till en ny enhetlig produkt utan att orsaka problem för kunderna.

Det är klart att när du tittar på problemet sedan september 2012, Stratus utvecklat en ny produkt som har de bästa egenskaperna hos var och en av den äldre produkten. Dessutom var det en tid som Stratus kan flytta till en nyare, mer hanterbara, mer skalbar virtuell maskin teknik.

Även om företaget säger mig att den här versionen är utformad för att leverera “stordator nivåer av tillgänglighet” till sina företagskunder, jag har inga problem att visualisera Stratus erbjuder samma möjlighet att tjänsteleverantörer som ger dem möjlighet att erbjuda “kontinuerlig bearbetning moln” någon gång i framtida.

Om ditt företag har program som helt enkelt inte kan ses att misslyckas, har Stratus flera alternativ som skulle vara väl värt mödan att undersöka.

Virtualisering, VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter, Cloud, VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag, datacenter, Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner, datacenter, Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter

VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag

Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner

Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

snapshot Analys