Square klättrar på Wall Street debut, visar Match Group stadiga vinster

Aktier av Square steg mer än 55 procent i tidig handel torsdag morgon som den mobila betalningar bearbetningsföretag helmed av Twitter vd Jack Dorsey gick offentligt på New York Stock Exchange.

Men Square från sitt börsintroduktion onsdag kväll på $ 9 en aktie – långt under den förväntade intervallet $ 11 till $ 13. Priset innebär också en 42 procent minskning från $ 15,46 en aktiesparare betalas i 2014 under Square sista omgången av privat finansiering.

Genom att linsen förlorar den uppenbara pop lite av dess glans.

IPO investerare oroade att Square primära kreditkort bearbetning företag, som redan domineras av en uppsjö av mycket större aktörer, var instabil på lång sikt. Den oro var utan tvivel stärkt av att Square har ännu inte gå med vinst i sin sjuåriga historia.

Vad mer är Square VD dela sin tid som vd sedan han på toppjobb på Twitter i oktober.

Dorsey bagatelliseras hans duell ansvar och betydelsen av Square värdering och lönsamhet under en intervju med CNBC strax efter Square började handel.

“Vi har en långsiktig syn på vår verksamhet och där vi måste gå och vad vi behöver göra” Dorsey och tillade att Square planerar att fortsätta att investera i företaget och påskynda dess förmåga att skala.

När det gäller lönsamhet, Dorsey namngav två områden där bolaget hoppas kunna göra vinster. Första är genom hårdvaruförsäljning av nästa generations kreditkort läsare, som tar emot både de nya EMV kreditkort och beröringsfria betalningar som Apple Pay och Samsung Pay.

“Vi vill associera det Square form med hur du kan betala med telefonen”, säger Dorsey.

Square lilla företagsutlåning program, Square Capital, ses också som en “massiv möjlighet” för företaget, sade Dorsey.

När det gäller hur han delar sin tid mellan Square och Twitter, Dorsey sa “det är definitivt hårda” och något han närmade “med en hel del självinsikt.” Men Dorsey pekade på styrka och stöd för sina lag för att göra situationen genomförbart. Det skall heller inte ont att huvudkontoret för Twitter och Square är stenkast från varandra.

Dela Square börsintroduktion spotlight torsdag är Match-koncernen, är moderbolag till online dating företag Tinder, OkCupid och Match.com. Bortsett från dess ansikte palm ögonblick härrör från Tinder VD Sean Rad off manschetten intervjun, har på morgonen gått relativt jämn.

Aktier för Match-koncernen ökade med 14 procent från onsdag natts IPO pris på $ 12.

Tillbaka i oktober, sade Match Group hoppas att samla in minst $ 100 miljoner dollar i denna IPO. Efter idag bolaget kommer att ha höjt närmare $ 400 miljoner dollar.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, M2M marknaden, innovation? studsar tillbaka i Brasilien