Solen för att ansluta miljarder med Java App Store

För närvarande kodnamnet “Project Vector” men sannolikt att kallas Java Store, det beskrevs av Schwartz som ett “nättjänst” som kommer att ansluta företag av alla storlekar och typer på cirka en miljard Java användare finns över hela världen.

Vector … har potential att leverera världens största publik för utvecklare och företag hävstångs Java och JavaFX, “Schwartz skrev i ett blogginlägg på måndag.” De flesta människor tänker inte på Sun som konsument företag, och till stor del är vi inte , men våra drifttider nå fler konsumenter än nästan något annat företag på jorden.

När Oracles övertagande av Sun offentliggjordes i april företagen sade Java var den viktigaste programvaran Oracle har någonsin fått.

Schwartz avses erbjudanden Sun har haft med sökföretag för distribution av dessa bolags verktygsfält tillsammans Java uppdateringar och noterade hur dessa erbjudanden sett söktrafik ökar för Suns partners samtidigt föra in betydande intäkter för Sun.

Intäkterna till Sun var … få tillräckligt stor för oss att tänka på att bygga en mer formell verksamhet kring Java distributions makt – “. Schwartz sade” att göra den tillgänglig för hela Java Community, inte bara en eller två sökföretag på årskontrakt, och det är vad Project Vector är utformad för att leverera.

Enligt Schwartz, kommer kandidat ansökan inlämnas för Sun godkännande via en “enkel hemsida” presenteras sedan under fri eller betalda för villkor för Java publiken via Suns uppdateringsfunktion. Utvecklare kommer bjuda för position på skyltfönster och Sun kommer även debitera dem för distribution.

Detta skapar möjlighet för alla i utvecklare – och speciellt för alla utvecklare (även de som inte använder Java / JavaFX) som syftar till att nå bortom webbläsaren för att skapa en varaktig relation med sina kunder, Kom ihåg, när program är “Schwartz sade.” distribueras via Java Store, de distribueras direkt till skrivbordet – JavaFX gör att utvecklare, företag och innehållsägare att kringgå potentiellt fientliga webbläsare.

Ytterligare information om Project Vector affärsmodell, teknologi och färdplan kommer att göras tillgängliga på JavaOne konferensen i San Francisco den 2 juni, sade Schwartz.

Denna artikel var ursprungligen publiceras på webbplatsen Storbritannien.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra års stasis

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, säkerhet, Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra år stasis