SkyDrive, den senaste konkurrent för student lojalitet

SkyDrive, Microsoft delning och lagringsanläggning, har nyligen försökt utvidga sitt inflytande i studentmarknaden genom att främja dess delningsfunktioner och göra fräcka jämförelser mot DropBox och Google Dokument.

För att försöka främja användningen av SkyDrive av studenter, med tanke på den hårda konkurrensen av DropBox, Google Dokument och det senaste hotet av en BitTorrent delningstjänst, är företaget fixerade vid ett försök att få eleverna att göra övergången från en enkel lagring service till SkyDrive, som också erbjuder “projekt” funktioner som kan vara användbara i framtida affärssammanhang eller universitetsprojekt.

Genom sin molnsystemet, SkyDrive vill att studenterna ska kunna arbeta på grupparbeten och dela material mer effektivt än via Google Docs eller Dropbox.

SkyDrive tjänsten tillåter eleverna att samarbeta på projekt – oavsett om man använder kalkylblad eller skapa presentationer. Den innehåller en automatisk “versionshistorik” element, så att du kan undvika redigerings felaktiga versioner.

SkyDrive och Office Web Apps integreras med Microsoft Office-program installerat på din PC eller Mac, så projektarbete kan slutföras tillsammans i molnet via hem-baserad programvara. Verktyg såsom OneNote Web App och PowerPoint inbäddning kan också användas som en del av SkyDrive paketet. En mobil SkyDrive app är också tillgänglig.

Ett uttalande från Windows SkyDrive blogg säger

Du kan använda webbaserade appar som Google Dokument. Även om de kan fungera bra för enkla uppgifter, kan de inte ha de funktioner du behöver för att skapa professionella dokument. Du kan också ha formaterings problem när du flyttar mellan dessa program och Office. Du kan också använda en “fil moln” som Dropbox, men dessa verktyg är inte riktigt utformade för samverkan, och att de inte låter dig arbeta samtidigt med andra på ett dokument.

För att visa upp deras samarbete fokus och främja den anläggning som inte åtnjuter popularitet konkurrerande tjänster, är SkyDrive också sponsra en $ 50K Samverkan Challenge för studenter vid 10 universitet över hela USA som deltar i affärsplanen tävlingar.

Några av de deltagande skolor inkluderar UC Berkeley, Harvard University, MIT, Stanford University och University of Michigan.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Dropbox 2.0: Fortfarande det bästa valet för studenter, InSync: “Det är OK att fuska på Dropbox, BitTorrent förklarar krig mot Dropbox, dela tjänster, Inkspot släpper cloud computing-plattform för universitet

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck