Se upp: Kommer Apple döda den schweiziska klockindustrin?

Apple Watch, på grund av att gå till försäljning den 24 april, sporrar lyx schweiziska klocktillverkare i Smartwatch lopp,. Apple, den senaste slagfält för Techs stora namnen är både liten och personlig. Glöm skrivbordet, serverrummet, eller molnet – Silicon Valley jättar är efter handleden.

Varför Apple Watch mot Schweiz är inte den verkliga kampen, Apple Watch: Det är en sakernas Internet spela, Emirates förbereder Apple Watch inför lanseringen April

Med Apple Watch grund av att gå på försäljning den 24 april, Intel och Google har något sent, avslöjade sin egen ta på ansluten wristwear.

De två företagen har gått samman med Tag Heuer, den schweiziska urmakare som ägs av franska lyx grupp LVMH, för att producera den första lyx Android Smartwatch, ämnad för att konkurrera head-on med Apple.

Den nya Smartwatch är sannolikt att baseras på 155-åriga urmakare ikoniska Carrera klocka, kommer att köra Googles Android Wear programvara och drivas av en Intel chip.

Ett diagram visar varför det kommer att bli en motvind för Smartwatch beslutsfattare att övertyga köpare att lämna över sina pengar. Historien upprepar sig, medan den verkliga gadget innovation kommer från ett annat håll.

Utöver detta, är lite känt om enheten. Det finns ingen prototyp, och ingen antydan om en lanseringsdatum, men det förväntas att gå till försäljning i slutet av året.

News of the Apple Watch rival, meddelade förra veckan på den internationella klockan mässan i Basel, Schweiz, var livligt väntat – efter som det gjorde Swatch tillkännagivande att det skulle göra sin egen Smartwatch.

I Schweiz, ett land där klockor – både smarta och dumma – är en huvud export har frågor väckts en stund om hur den schweiziska klockindustrin kommer att klara hotet från Apple Watch.

Det finns farhågor om att branschen underskattar Apple hotet, på samma sätt som den gjorde med konkurrens från japanska Quartz klockor på 1970-talet, som slutade med nära katastrofala följder.

Klock är viktig för landets ekonomi. Schweiz är världens största urmakare, som står för 54 procent av marknaden – 18,3 procent från Swatch Group ensam. Förra året omsatte bolaget av CHF 8,7 miljarder (€ 8.27bn) – tre procent jämfört med föregående år.

Men det finns mer till historien. Som Swatch meduppfinnare Elmar Mock, som nu leder en konsult innovation kallas Creaholic, påpekar endast en i varje 200 klockor som gjorts över hela världen är schweiziska, men vinsten på att en schweizisk klocka är större än den andra 199 kombineras.

Vinnarna av vinst kriget är på väg mot en ny istid, Mock nyligen berättade Bloomberg. “Apple kommer att lyckas snabbt. Det kommer att sätta en stor press på den traditionella klockindustrin och sysselsättning i Schweiz … något i prisintervallet på 500 franc till 1000 francs är verkligen i fara”, sade han.

I själva verket ser Zürich-baserade konsultföretaget Smartwatch Group Apple sälja upp till 50 miljoner enheter under det första året.

Enligt konsult definition, är en handledsburen anordning som visar tiden och har en trådlös anslutning till Internet en Smartwatch. Om Apple gör göra sin klocka breakout produkten i wearables, kommer de schweiziska urmakare vända sin uppmärksamhet mot marknaden på ett mer betydande sätt.

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

Då kan det dock vara för sent.

De schweiziska urmakare en gång hade en chans att komma in på Apples åtgärder – och de blåste det.

Redan 2013 Swatch Group chef Nick Hayek sade i en intervju med Frankfurter Allemeigne att han hade haft “bra diskussioner” med Apple över att skapa en Smartwatch tillsammans. Ingen överenskommelse nåddes och enligt schweiziska rapporter, var det Swatch som tackade tanken på att arbeta med Apple.

Inledningsvis de berömda namn urmakare var avvisande av Apple hot. Den allmänna uppfattningen var att en klocka baserad på teknik, som till sin natur är kortlivade och snabbt föränderliga, aldrig skulle kunna ha samma “tidlös” överklagande som en klassisk klocka.

De flesta är överens om att den top-end, gör status märken som Rolex, Cartier, eller Patek Philippe inte behöver oroa: Apples främsta mål är den nedre delen tillverkare, som Swatch, vars varumärken inkluderar även Omega, Longines och Tissot. Mellan dem, sådana märken gör cirka 30 procent av sina intäkter från låga mid-range enheter som har liknande pris till Apple Watch.

Swatch har redan släppt bärbara tech: den nya Swatch Touch Zero One är en vattentät fitness tracker som riktar sig till en mycket specialiserade marknaden – strandvolleybollspelare. Den använder sig av standardklockbatterier, som kan pågå månader – ett långt anfall på Apple Watch 24-timmars användningstid.

Swatch första anslutna klockan korrekt kommer ut i maj med andra efter senare under året. När tillkännage nyheten, tog Swatchs Hayek ett par dragningar på Apple.

För det första, betonade han att Swatch wristwear har inte bara en utan två typer av trådlösa radioapparater, NFC och Bluetooth.

Apple Watch är inte en ny idé – tech jättar har försökt att få smartwatches höger för mer än ett decennium. Ta en tur från de tidigaste smartwatches till det allra senaste.

Bluetooth chip gör klockor att skicka och ta emot data från smartphones, så att användarna kan få nyhetsuppdateringar, meddelanden eller andra meddelanden på sin klocka. Modeller med Bluetooth väntas under sommaren.

För det andra kommer de schweiziska tillverkade smartwatches har långvariga batterier. Det blir ingen anledning att ladda dem varje kväll, som förefaller nödvändigt med den nya Apple-modellen.

Om det finns ett sätt den schweiziska industrin kan skilja från Apple, är det troligt att batteriet: lokala urtillverkare och forskare letar alltid efter bättre sätt att balansera energiförbrukning och batteriets livslängd.

Vaucher Tillverkning i Fleurier, som är specialiserat på tillverkning av urverk, ser till att skapa en typ av dynamo, där handledsrörelser genererar batterikraft för att köra Smartwatch.

Schweiz kan titta nära hemmet för batteri tech, men andra viktiga delar av anslutna klockor är sannolikt att komma från längre bort.

Schweizisk klocka varumärke TAG Heuer länk upp med Google och Intel har visat sig vara kontroversiella: som motorn i klockan inte görs i Schweiz, kan slutprodukten inte märkas “Swiss made”.

Matchande schweiziska klock och Silicon Valley var en nödvändighet, enligt Jean-Claude Biver, president av klockan division på LVMH Group och VD för Tag Heuer.

“Vår egen expertis inom området för mikroprocessorer är ytterst begränsad. Genom att samarbeta med en jätte i Silicon Valley, är vi garanterat alltid i framkant av ny teknik. I Schweiz, skulle vi ha haft att arbeta med en hel serie företag. jag föredrar att prata med påven i stället jaga prästerna i varje by “, sade han schweiziska nyhetsbyrån SWI.

Denna åtgärd har förargat många i Schweiz som tror att landet har kompetens att utveckla smartwatches.

De stora namn urmakare hade redan förkastat idén att utveckla smartwatches innan Apple Watch kom – lämnar det till startup är villiga att göra det ensam.

En sådan start, Genève-baserade företaget Hyetis ursprungligen kontaktade de stora schweiziska klocka varumärken men var “förkastades out-of-hand”, enligt företagets grundare Arny Kapshitzer.

Nu har han lanserade företaget med hjälp av en schweizisk investerare och bolagets första helt schweizisk-made Smartwatch beror på att lansera under våren.

Andra tillverkare tar en annan strategi.

Snarare än att skapa en Smartwatch, Montblanc, en del av den schweiziska lyxvaror grupp Richemont, har gått för en Smartwatch rem. Den nya e-Strap är ett armband fäst vid traditionella Montblanc klockor. Mittemot urtavlan är en pekskärm ansluten via Bluetooth till en smartphone, med en dedikerad app för Android och iOS. I linje med företagets färgschema, är skärmen svart och vitt men det kommer att kontrollera e-post, ta emot meddelanden, och lagra flyginformation.

Schweiziska start MyKronoz lanserar ZePhone. Med en större yta än de flesta smartwatches, kör det hela Android, snarare än Android Wear, och som har en egen SIM-kort, är det en av de få smartwatches det är faktiskt en telefon på handleden.

Franska företaget Ings har lanserat en schweizisk-made Smartwatch, kallad Activite, en aktivitet tracker i form av en klocka som arbetar med en app på din smartphone via lågenergihus Bluetooth.

Spansk schweiziska företaget Festina beror också på att lansera sin första “Swiss made” smartwatches snart.

Kommer från Tech World i motsats till klockan världen, Genève it-säkerhetsföretag WISeKey lanserat en klocka (WIS.WATCH) som använder NFC att låta klockan kontakt med en användares smarttelefon och tillåta åtkomst till program och personuppgifter.

Men det finns en insamling skugga över urtavlan. Många smartwatches, som fitness band som Fitbit eller Jawbone, spåra hälsouppgifter – oavsett om det är dagliga åtgärder som vidtagits eller hur mycket sömn användare får på natten.

Vad händer med dessa uppgifter? I de flesta fall är det lagras i molnet – vilket innebär för den schweiziska, är det normalt hålls utanför Schweiz. Även om informationen är ganska banal, kan den användas av hälsainsurers, till exempel för att ändra politiska villkor för dem som avstår från att bära en hälso band eller misslyckas med att uppnå målen som fastställts av en.

Det är åtminstone en angelägenhet för den schweiziska dataskyddskommissionär, Hanspeter Thür, som skrev på sin blogg: “Dessa enheter är farliga saker om vi inte använder dem på rätt sätt.”

Medan Schweiz tittar på att skärpa sina egna lagar om dataskydd för att täcka wearables, ensam inte kommer att vara effektiva. Thür söker EU-omfattande åtgärder – så att företagen måste uppfylla strängare sekretessbestämmelser vid den punkt där de vill distribuera sina produkter i Europa.

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus