SAP: Business på rätt spår, för det fjärde kvartalet intäkter upp 10 procent

SAP förutsatt annan datapunkt på hälsan hos den tekniska ekonomi, som beskriver att dess fjärde kvartalet är på väg.

På måndag, SAP anslöt IBM meddelade att det fjärde kvartalet var stark. SAP (alla resurser, BTL inlägg) nämnda fjärde kvartalet intäkter förväntas bli cirka 3,25 miljarder euro, upp 10 procent jämfört med samma kvartal 2006. Om man räknar ut valutaeffekten (euron är starkare än dollarn) SAP: s omsättningstillväxt var cirka 14 procent. Omsättningen för 2007 var 10,26 miljarder euro, en ökning med 9 procent från 2006.

Dessa prognoser är i linje med nuvarande uppskattningar. Några viktiga datapunkter från SAP: s uttalande

Cowen analytikern Peter Goldmacher i ett forskningsprojekt notera att SAP: s uttalande tyder på att bolaget kommer att ha en in-line kvartal. Han underhöll en underperform betyg. “Trots tillväxten i intäkter, den beräknade nedgången i EPS indikerar att resultatet pressades av bolagets investering i mitten marknaden”, säger Goldmacher i en forskninganteckning.

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Fjärde kvartalet programvara och programvara relaterade serviceintäkterna beräknas vara omkring 2,48 miljarder euro, vilket upp 13 procent från ett år sedan,. Programvaruintäkterna väntas bli 1,41 miljarder euro, vilket upp 14 procent från ett år sedan,. SAP hävdar affärssystem marknaden andel av 28,5 procent för de senaste fyra kvartalen, en ökning från 24,5 procent från ett år sedan,. Rörelsemarginalen marginalen~~POS=HEADCOMP för 2007 förväntas bli cirka 26,5 procent, en minskning från 27,3 procent under 2006. SAP tog en valuta hit på 30 punkter. Företaget tog också en hit från sin investering i BusinessByDesign,. Program- och mjukvarurelaterade tjänster intäkter för fjärde kvartalet förväntas till 0,78 miljarder euro Amerika, en ökning med 7 procent. I Europa och mellanöstern regionen, mjukvara och mjukvarurelaterade tjänster intäkter i fjärde kvartalet uppgå till 1,4 miljarder euro, vilket med 13 procent. Asia Pacific mjukvara och mjukvarurelaterade tjänster intäkter beräknas vara ,96 miljarder euro, vilket ökade med 19 procent.

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software,? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner