Molnet och oavsiktlig IT-chef

Många av de småföretagare som läser den särskilda blogg eller andra om tekniska lösningar för små och medelstora företag (SMB) inte har någon särskild person som ägnar sig åt uppgiften att välja och underhålla IT-infrastruktur och applikationer som går till att göra deras företag arbetar.

Det är egentligen inte något nytt, men hur mycket pengar som går förlorad i produktivitet som ett resultat är ganska häpnadsväckande – uppskattningsvis $ 24 miljarder enligt ny forskning ( “De ofrivilliga IT Manager Study”) av AMI-Partners uppdrag av Microsoft .

Denna verklighet är också en av de främsta motivations inspirerande mindre företag – med “små” menar jag vem som helst med färre än 100 anställda – att överväga moln levererade applikationer, backup-tjänster och alternativ infrastruktur, enligt forskningen.

Undersökningen visar att ofrivilliga IT-chefer förlorar i genomsnitt sex timmar per vecka på uppgifter i samband med hantering av IT-frågor, val, service och så vidare. Cirka 30 procent av de tillfrågade anser att dessa uppgifter att vara en olägenhet, och ungefär en fjärdedel av dem (26 procent) uppgav att de trodde att de inte har rätt kompetens att hantera dessa uppgifter.

AMI-Partners studie återspeglar yttrandena från 538 ofrivilliga IT-chefer från Nordamerika, Latinamerika, Mellanöstern och Asien. Medelåldern för de tillfrågade personerna varierade från 38 år gammal i Indien upp till 44 år i Australien. Alla småföretag skröt en hög rörlig arbetskraft täckningsgrad som sträcker sig från 40 procent till 60 procent, rapporterade analysföretaget.

Många små företag har inte budget för formell IT-stöd, så att de är beroende av företagets mest tekniskt kunniga individen att hantera sin teknik “, säger Andy Bose, grundare, ordförande och VD för AMI-Partners, i ett uttalande om undersökningsresultaten. “som vår forskning visar, att förlita sig på en ofrivillig IT-chef kan ha en negativ inverkan på småföretagens produktivitet, som negativt kan påverka intäkter och leder till en mycket hög alternativkostnad.

Ett sätt att komma runt detta, AMI-Partners antyder är övergången till molntjänster för några av dessa uppgifter. I själva verket kommer sannolikt att flytta mer IT utgifterna till molnet för att hjälpa till att ta avlasta sin egen rygg, enligt de uppgifter åtminstone en tredjedel av dessa så kallade oavsiktliga IT-chefer.

Amerikanska företag var mest benägna att överväga molnet, jämfört med deras motsvarigheter i andra länder. Till exempel bara 14 procent av de australiska svarande uppgav att deras företag skulle vara “sannolikt” att flytta mer IT utgifterna mot värd / molnlösningar.

Här är de viktigaste faktorerna som styr beslut om huruvida eller inte att använda molnlösningar

Hela ledningen frustration definitivt är en faktor, även om det inte är den viktigaste.

Såvitt framtida intressen, här är de sex typer av lösningar som genererar den högsta nivån av engagemang med AMI-Partners tillfrågade (detta inte återspeglar de molnlösningar som dessa företag kanske redan använder)

För mer statistik från AMI-Partners studie, se infographic nedan

Alltid på företag (60 procent), Lätt att försöka och experimentera med (60 procent), snabbt uppgradera / få senaste funktionerna (59 procent), slutanvändare åtkomst från var som helst / alla enheter (56 procent), Flexibilitet (56 procent) , Förutsägbara användningsbaserad månadskostnader (54 procent), inga initiala kostnader (53 procent), minska den interna IT-hantering (51 procent), Enterprise-nivå lösning tillgång (46 procent)

SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, SMB, Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer, SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: betala för att spela

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela