Förvandla din dyra dum klocka i en Smartwatch för $ 99 med Chronos

För några år sedan min fru köpte mig en trevlig Citizen Eco-Drive klocka som en årsdag gåva. Jag mår dåligt att se det i min skrivbordslåda som jag testa olika smartwatches, men tack vare den kommande Chronos skiva jag kan snart gå tillbaka till att använda min Citizen titta samtidigt upplever många fördelar med en Smartwatch,. (Chronos)

Medan det finns några bra smartwatches, ingen av dem slå kvalitet av min Citizen klocka. Eco-Drive aldrig behöver laddas och är vattentät till 200 meter. Många människor äger standard klockor och föredrar dem över smartwatches vi har idag. Folk har tillbringat en stor summa pengar på klockor, har gått ned klassiker från generation till generation, föredrar passform och finish av sin klocka, eller som att ha klockor som de inte behöver oroa sig för laddning nattlig.

Wearable tech, från Google Glass till Fitbit, käkbenet och andra enheter är inhämtar mycket uppmärksamhet. Här är vad som väntar för branschen.

Chronos enhet är en liten uppladdningsbar skiva som passar rätt på baksidan av din befintliga klocka. Det är bara 3 mm i tjocklek och 33mm i diameter, utformad för att passa på över 80 procent av klockor som säljs idag. Specifikationer för Chronos inkluderar

Även om du inte behöver ladda upp din klocka, måste du till toppen av Chronos varje dag för att använda Smartwatch funktionalitet. Jag tar av mig Citizen titta på varje dag ändå eftersom det inte är bekvämt att sova med så inte har något emot att ladda upp Chronos.

Chronos kommer att ansluta till iOS och Android smartphones när den lanseras under våren 2016. Appen låter dig hantera och visa meddelanden, synkronisera fitness uppgifter som samlats in av Chronos, och även låta dig installera och använda gester från din vanliga klocka .

Chronos fångar dagliga aktivitetsdata, inklusive steg, sträcka, trappor klättrade, och aktiva brända kalorier. Det finns även LED-lampor på Chronos så att du kan anpassa upp till sex färger. Upp till åtta vibrationsmönster kan ställas in för olika meddelanden också. Folket på Bloomberg kunde tillbringa lite tid med Chronos och det ser mycket lovande ut.

Du kan förbeställa Chronos nu för $ 99. Det fanns en early bird speciellt för de första 250 order på $ 79 medan den ordinarie lanseringen priset kommer att vara $ 129. Det finns dubbla pack och andra alternativ. Jag förbeställt Chronos för min Citizen klocka och ser fram emot att vända min fina klocka i en Smartwatch samtidigt som min hustru glad att jag bär min gåva igen.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Rostfritt stål hölje, Bluetooth 4.0 Låg integration energi; Vattentät konstruktion, 36 timmars batteritid, trådlös laddning, Accelerometer, Haptisk vibrationer och LED meddelanden, icke-rester mikro sug självhäftande baksida

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien