Du hack: UK man ut över svår Mumsnet hacka

En brittisk man har åtalats i samband med en cyberattack mot Mumsnet som knackade populära föräldraskap webbplats offline.

Mumsnet upplevde dataintrång tidigare i år när en hacker bröt sig in i webbplatsens servrar och exploaterade administrationsbehörighet för att omdirigera platsen till en Twitter-konto som sänt meddelanden såsom “RIP Mumsnet” och “Våra DDoS attacker håller dig offline”, samt som lanserings distributed denial-of-service (DDoS) attacker mot domänen.

Två användare som konfronterade Twitter kontoinnehavaren sedan “smällde” en skadlig praxis där någon – i det här fallet, den 18-åriga – till tricks brottsbekämpning till att skicka beväpnad polis raid sina hem.

Mumsnet grundare Justine Roberts och en användare var offer för banka i detta fall.

Enligt Metropolitan Police Cyber ​​Crime Unit (MPCCU) var David Gerrard Buchanan från Surrey debiteras den 21 maj med två räknar enligt lagen Computer Missbruk 1990, samt en räkning av otillåtna handlingar med avsikt att försämra driften av eller förhindra och försvåra tillgång till en dator.

UK brottsbekämpning säger att avgifterna var relaterade till detta cyberattack “bland andra.”

Buchanan visas på Guildford Magistrates ‘Court den 7 juni.

I relaterade nyheter, var en student som nyligen greps av slovenska brottsbekämpande och överlämnade en villkorlig dom efter att offentligt avslöja allvarliga säkerhetsbrister i Tetra ett kommunikationssystem som används av landets militär, polis och myndigheter.

Hur man inte att kontrollera ett dataintrång (och varför vissa verkligen vill att du ska få “pwned”)

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Säkerhet, Så att inte kontrollera ett dataintrång (och varför vissa verkligen vill att du ska få “pwned”), säkerhet, nytänkande säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD, Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet;? FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska gov’t tjänstemän

Re-thinking säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän