Bärbara tech handskar som kommer att förändra vårt sätt att göra musik

Du ser ofta musiker som flyttar mellan olika styrsystem eller instrument när man spelar. Men klicka på en mus eller flytta en fader inte alltid få dem riktigt nära till ljudet de försöker skapa.

Wearable Tech 8: Gadget Handskar

Imogen Heap har för avsikt att ändra på detta. Hon har skapat en handske som förvandlar rörelse till ljud. Heap är en brittisk eklektisk, excentrisk och innovativ artist vars senaste album, Ellipse, gav henne en Grammy och Ivor Novello Award.

Hon fick idén till att föra Mi.Mu handsken till liv efter att ha besökt MIT Media Lab 2010, där hon såg en prototyp av en anordning som tillät användaren att “fånga” ljud med handrörelser.

Heap insåg hur detta kan ha på musik och konst.

Även vridrörelse till ljud gör en elektronisk musik visar sig vara mer visuellt engagerande, är handsken inte bara avsedd för att utföra musiker.

Ett barn kan lära sig ett instrument i en unik och spännande sätt. En döv person kan använda gester för att avge hörbara ord och samtala med andra som inte vet teckenspråk.

Denna handske hjälper dig att kontrollera utrustningen mer naturligt och det verkar intuitivt. Tanken är att använda datorn som uttrycks som spelar piano så att de rörelser som görs speglar ljudet som hörs.

Handsken åtkomst musikprogram och kan kopplas till ljud och sensorer övervakar rörelse och böja av händerna. Se hur Heap använder handskarna i den här videon.

Den mjukvara och hårdvara kommer att vara öppen källkod för att se hur människor kan hitta andra potentiella användningsområden för dem.

Eftersom det besöket till MIT, har Heap gjort fyra år av forskning, utveckling och iteration. Hon nu har anslutit sig till “nörd jorden,” föra samman ett team av åtta, ingenjörer, designers och konstnärer.

Med tiden har handskarna blivit mer mobil. De ursprungliga versionerna krävs en användare att vara ansluten till flera datorer samtidigt.

Kostnaden har blivit mer överkomliga också. Nu den senaste trådlösa handsken säljer för 1.200 brittiska pounds ($ 2000).

Ibland är det mest genomgripande lösning är att ändra hela problemet.

Handskarna registrerar varje rörelse av varje finger och kan programmeras att göra ljud i enlighet med så att du kan komponera musik med datorer i ett “nytt och intuitivt sätt.”

Enterprise Software;? Openoffice är död. Leve Libreoffice, Open Onetime MS Office utmanare Openoffice:? Vi kan stängas på grund av minskande stöd, moln, Red Hat fortfarande planer på att vara Openstack företag, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Enligt forskarna kan Mi.Mu handskar “känna” varje siffra på handen, såsom en fredstecken eller en tummen upp. Det finns ett nästan obegränsat utbud av gester som en användare kan göra att avge unika ljud.

Inga två människor kommer någonsin “spela” handskarna densamma – programvaran är öppen källkod och helt anpassningsbara. Handskarna också är utrustade med en sensor, som kallas X-OSC modul, som är fullt medveten om din hand rotation, rörelsehastighet, och rumslig position.

Det liknar hur en smartphone har en inre kompass och accelerometer – men på varje finger, och med större precision. Handskarna är försedda med ljus och vibrationsmotorer för att tillhandahålla användaren med återkoppling.

Programvaran är utvecklad för att ansluta handskarna på ditt eget system så att du kan utforma gester som är unika för just din kreativa tillämpning. De lyssnar ut för midi och öppet ljud kontroll.

“Ibland röra en fader, trycka på en knapp eller hunching över en bärbar dator känns platt. Det är alltid frustrerade mig att bitarna som omfattar datorer och teknik aldrig korrelerad till ljuden och effekterna skapas” ~ Imogen Heap

Laget är ute efter att finansiera nästa utvecklingsnivå för dussintals handskar genom deras kicken kampanj. De sprida ordet, att hitta tidiga uppbackare, för att tillfredsställa ett behov att vända rörelse till ljud. Kampanjen har hittills höjt 67K £ + från över 400 uppbackare.

Medan handsken i dag tillämpas på musik och konst, det finns många potentiella tillämpningar.

Döva använder teckenspråk, kan producera hörbara handrörelser. Läkarnas händer kan bistås av ljudsignaler baserade på rörelser.

Virtuella upplevelser verklighet kan vara helt uppslukande med taktila kapacitet.

Kicken medarbetare kommer att få ett par av prototyp handskar och kan arbeta med teamet. Feedback från denna fas kommer att gå in i den slutliga utformningen när handskarna går i produktion.

En större grupp av “Glovers” kommer att vara den första att få sina händer i produktions handskar.

Heap räknar med att dessa handskar “revolutionera det sätt på vilket musik kan vara sammansatt och utföras.” Med denna typ av bärbara tech, är framtiden gestbaserade wearables bara börjat.

Jag hoppas verkligen laget når sitt mål.

 artiklar

? Openoffice är död. Länge leve Libreoffice

Onetime MS Office utmanare Openoffice: Vi kan stängas på grund av minskande stöd

? Red Hat fortfarande planer på att vara Openstack företag

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip