Ballmer och Chambers show – inga fyrverkerier

Microsofts vd Steve Ballmer och Ciscos vd John Chambers håller domstol med intervjuaren Charlie Rose i New York, diskuterar hur de ser på marknaden övergången, Google, Coopetition och industrisamarbete. De två industrijättar båda se marknaden som i ett tidigt skede övergång, med massor av möjligheter att skörda frukterna.

Jag tror att du fånga industrin övergångar höger eller hamna på efterkälken “, sade Chambers.

Vi är på randen till en stor marknad övergång “, säger Ballmer.” Vi talar om samarbete, e-handel och Web 2.0. Det är allt bra tills du möter kunden. “Han beskrev mötet med största containerrederi och hur det bygger på ett pappersbaserat system för att få last på fartyg som bevis för marknadsmöjlighet.

Chambers gav hans “Cisco älskar röst och video” syn på framtiden och marknaden övergången pågår: “Det handlar om att bli mycket lättare att använda teknik och kommunicera på video och röst snarare än bara knappa in ett tangentbord.” För Chambers, övergången till digital samarbete är nästa stora grej, och Microsoft är också stora investeringar på mjukvarusidan. Microsoft Sharepoint samarbetsserver, till exempel, var en $ 800.000.000 under det närmast föregående räkenskapsåret.

När det gäller konkurrens mellan de två företagen, sade Chambers, “Steve och jag har en gemensam syn på där industrin är på väg. Vi är båda försäljare i hjärtat. Kunderna frågar och vi hittar ett sätt att göra det.”

Vi är entusiastiska över vad vi kan göra med Microsoft “, tillade han.” Dagarna av vän eller fiende är över.

Ballmer gjort liknande uttalanden om att arbeta med Cisco och konkurrerar på samma gång. “Vi vill inte låta ingenjörs egon komma i vägen för interoperabilitet,” refererar Ciscos NAC och Microsofts NAP som konkurrerande protokoll för säkerhetspolitiska verkställighet på stationära datorer.

Rose frågade två om Google som en konkurrent.

Jag är inte här uppe med Google pratar om det temat. Det är rättvist och rent en konkurrent. Google har gjort bra i sökandet och reklam, och har ambitioner i många områden och det gör Microsoft. Kommer de att välja att vara telekomföretag -. Titta på auktion “Han sade Microsoft har inget intresse av att bli ett telekomföretag.

Chambers sade om Google, “Jag älskar alla som laddar nätverk. Google är varken vän eller fiende.”

Rose frågade Ballmer om tillväxt av Windows operativsystem och kontor under de kommande fem åren. Han svarade att dollartillväxt för Vista och Office kommer att fortsätta, men det kommer att bli snabbare tillväxt i reklam, servrar, mobiltelefoner, Xbox och andra områden.

Rose sonde också Ballmer om att förvärva Yahoo. Ballmer sade att det skulle bli dyrt, men medgav att Microsoft hade råd och gav diplomatiska svar. “Yahoo är ett oberoende företag och har riktning det går. Vi har en självständig uppfattning och vi gör framsteg .. Vi har en bra relation med dem, sofistikerade samarbete och konkurrens, och vi kommer att fortsätta att hitta sätt att samarbeta som vettigt . ”

? Artificiell intelligens, Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor, utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, Cloud, Box integreras med Google Docs, Spring, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

Rose sköt honom för ett definitivt svar. “Om vi ​​skulle jag inte berätta och om vi inte skulle jag inte säga. Jag kommer inte att säga ett jäkla sak … det är respekt no comment någonsin skulle kunna ge”, säger Ballmer.

En fråga ställdes om effekterna av den flyktiga nuvarande ekonomiska klimatet. “Min personliga åsikt. – Jag kan inte kontrollera eller förutsäga världens finansmarknader jag fokusera på att göra innovationer hända bättre än killarna vi konkurrerar med, vilket är mer i min kontroll.”

Chambers sade att under de närmaste tre till fem åren kommer en gradvis ökning av produktiviteten uppstå på grund av marknaden övergången han talade om tidigare, sade Chambers.

Efter Rose intervju Charlie Giancarlo av Cisco och Bob Muglia Microsoft demoed några av de områden av gemensamt arbete, till exempel Microsoft Office Communicator arbetar med Cisco back-end infrastruktur och Windows Media Server med Cisco Linksys nätverksenheter.

? Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Box integreras med Google Dokument, Spring

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre