? AWS Marketplace: Är det Amazons moln ångvält?

Med Amazons andra kvartalet rapport på kranen, analytiker går gaga för Amazon Web Services och dess tillväxtpotential. En stor anledning är AWS “marknadsplats för cloud programvara och dess förmåga att driva ekosystemet.

Varför Amazon dominerar cloud computing ännu inte bör vara ditt knä-ryck val, Amazon, Microsoft, IBM och molnet gäng: Jämföra intäkter, Amazon bryter ut moln resultat för första gången på Q1 resultat rapport, Amazons förmåga att investera i AWS: Genom siffrorna

I en forskninganteckning, Wedbush analytikern Michael Pachter höjde aktiekursen mål till $ 575 från $ 435 till stor del på grund av framgången med Amazons Prime dag och abonnemangen det förde samt tillväxt i AWS enheten.

Amazon började bryta ut AWS ekonomi under det första kvartalet och nu analytiker har något att bygga modeller med. Ange prognostications om AWS Marketplace.

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

Senaste: Amazon Web Service API Gateway: Varför det skulle vara en stor sak | AWS ramper upp partner fokus, lanserar API och mobila dev verktyg | Amazon expanderar mobila ambitioner med Cloud Drive-appar | Amazon Web Services lanserar ny instans för allmänna ändamål arbetsbelastning | AWS planer 80 MW sol gård i Virginia för att driva östra USA datacenter

Enkelt uttryckt, AWS Marketplace tar Amazons e-handel kunskap och applicerar den på molnapplikationer. I AWS moln, kan du köpa program per timme och i vissa fall mindre steg. Den allmänna tanken är att företag kan prova innan du köper lättare och generera intäkter för programvaruleverantörer sans shelfware.

Förra året vid re: Invent Jag fick en genomgång på AWS Marketplace, som just börjat få uppmärksamhet. Amazon lanserade AWS Marketplace, men tog sin tid så det kan få den uppmätta fakturerings strategi korrekt.

Nu analytiker på tåget. Pachter noteras

Amazon introducerade AWS Marketplace i november 2014 och expanderade Marketplace i april 2015 för att inkludera skrivbordsprogram och arbetsytor Applications Manager (WAM). Uttryckt på enkel engelska, dessa produkter tillåta utomstående att sälja stationära och produktivitet programvara och SaaS genom en Amazon, liknande underhållningsprogram som säljs via Apple App Store. Den takeaway är att AWS Marketplace är positionerat för att se dramatiska omsättningstillväxt på 30% täckningsbidrag under de kommande månaderna, som ett ökande antal AWS kunder dra nytta av den rationaliserade marknaden föreskrivs sin mjukvara och SaaS applikationer.

Vi tror att denna möjlighet kan växa till flera miljarder dollar årligen fram till 2020, vilket bidrar 30% av försäljningen till rörelseresultatet. Vi har modelleras endast $ 1 miljard dollar i årlig omsättningstillväxt från AWS Marketplace, med början 2017, men tror att butiken kan växa med dubbla sistnämnda sats på grund av förväntade snabba expansionen av AWS kundbas.

Linjen som fick mig att skrocka var “endast $ 1 miljard dollar i årliga intäkter tillväxt” i två år.

Säkert att säga förväntningarna för AWS Marketplace är på väg att ballongen tillsammans med AWS. Pachter har AWS levererar $ 6,92 miljarder i omsättning för 2015 och $ 10,38 miljarder 2016.

Den stora frågan är huruvida dessa förväntningar är rimliga. Jag tror att det är för tidigt att göra det samtalet, men det är uppenbart för mig att AWS Marketplace kan uppfinna hur programvara förvärvas. De flesta marknadsplatser för molntjänster är i huvudsak varuhus. Impulsköp är inte lätt.

AWS Marketplace använder Amazons ett klick mojo och kunnande.

Visst, det finns en hel del ta med egna licenserbjudanden på AWS Marketplace, men Amazon kan vara en trevlig marknad för upp-och-kommande företag spelare som kan sälja programvara per timme. Till exempel varierar EnterpriseDB från 19 cent till $ 12,88 en timme, SoftNAS är $ 158 per år och MapR börjar på 6 cent per timme.

Även SAP HANA One på Suse får in på 99 cent en timme tåget. Oracle Linux går per timme, men de flesta av de licenser ta med din egen.

AWS Marketplace kommer inte att vara en stor marknad för någon av dessa leverantörer ännu. Men det är klart att det finns en survival of the fittest pågår. Programvaran med de program som kan hyras per timme och klarar sig bra kommer att vinna. Och med tanke på AWS “fotavtryck är det möjligt ett nytt företag hierarki kommer att dyka upp på AWS Marketplace.

Möjligheterna är värt att notera. Nu ska vi se om AWS Marketplace kan leva upp till analytiker modeller.

Mer

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar