Windows Home Server “Vail” refresh går till testare

Microsoft har släppt en uppdaterad förhandsvisning bygga sin Windows Home Server “Vail” produkt till utvalda testare.

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lanseringen, Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre, Cloud, Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor

Det är inte klart för mig om detta är nästan slut Release Candidate av Vail som Microsoft chefer sade nyligen att förvänta. (Jag tror inte att det är.) Men jag har bett Microsoft för kommentarer och kommer att uppdatera med all information jag får tillbaka. Microsoft håller fast med “preview” som Beskrivningen av denna bygga, sade en talesman (som fortfarande inte klargöra om detta är Vail Release Candidate 0 att det verkar vara).

Enligt Microsoft entusiast och bloggare Tom Ziegmann innehåller augusti Vail prov bygga ett antal tweaks till instrumentbrädan. Det kommer också att lägga till en ny kund kontakt för Mac OS, liksom stöd fo Windows 7 och Windows Server 2008 R2 Service Pack 1 beta, enligt Ziegmann. Ziegmann varnade testare att vissa saker bryts i det nya testet frisättning, såsom kontroll och reparation lagring.

En annan Vail testare bekräftade att Microsoft gjort tyst den nya “preview refresh” tillgänglig den 13 augusti på sin Connect webbplats.

Microsoft släppte en beta av Vail i slutet av april 2010. Microsoft tjänstemän har fortsatt att sjunka säga när man ska förvänta sig den slutliga versionen av Vail att leverera, men många av de testare och företags watchers jag vet är förväntar sig att släppas detta kalenderår.

Vail är en av tre nya low-end-servrar Microsoft utvecklar. “SBS 7” är nästa version av Microsofts på lokaler Small Business Server produkt. “Aurora” är en hybrid moln / den lokala server som syftar till småföretag. Test bygger SBS 7 och Aurora väntas före utgången av augusti.

Uppdatering: Aurora beta är tillgänglig för nedladdning i dag, 16 augusti.

Microsoft tjänstemän också inte kommentera när den slutliga versionen av SBS 7 eller Aurora kommer att lansera.

Microsoft tjänstemän har sagt att förvänta Vail att omfatta förbättringar i fyra områden, inklusive utvidgning av media streaming “utanför hemmet eller kontoret”, ny funktionalitet runt multi-PC säkerhetskopiering och återställning, förenklad installation och användarupplevelse, och utökade verktyg och anpassningsmöjligheter för partners.

Uppdatering: “Vi fick var” blogg har mer om Mac anslutning till denna build

Den stora nyheten är att Windows Home Server Vail inbyggt kommer att stödja datorer som kör Mac OS. Detta innefattar användning av Windows Home Server som ett mål för Time Machine, samt en Mac Launchpad och samma fjärrwebbåtkomst erfarenhet som ges för PC. Vid denna tidpunkt (i förhandsvisningen), verkar det inte att finnas tillgång till Windows Home Server Dashboard.

Vi fick var också har lagt till en Vail installation genomgång för dem som laddar ner och installerar den nya förhandsvisning augusti.

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor