Windows 10: Vad du behöver för att köra det

Windows 10 Technical Preview har varit ute ett tag nu, vilket innebär att det inte kommer att dröja länge förrän Windows uppgraderingscykeln sparkar på högvarv igen. Men om min inkorg är något att gå efter, är en hel del läsare fortfarande förvirrad om deras befintliga hårdvara gör det möjligt för dem att ta steget till Windows 10.

Mer Windows 10

När ska jag uppgradera, Microsoft:? Mer än 75 miljoner enheter, FAQ: Du har frågor, fick Ed Bott svar, Review: Adjö, Windows 8, hej, Windows 10, Hur Windows 10 verkligen göra så här långt, bärbara datorer? tabletter uppgradera guide, Pushing min MacBook och iPad undan, Windows 95 lanserades för 20 år sedan

Jag är inte förvånad över människor är förvirrade. Det finns en hel del välmenande men felaktig information där ute skrivna av människor som inte riktigt förstår vad som gör datorer fungerar. Det är förståeligt eftersom tech kan vara förvirrande, och kraven för Windows 10 systemet kasta några kurvan bollar i mixen.

OK, så vad gör du behöver för att köra Windows 10? Tja, lyckligtvis för oss, Microsoft har redan publicerat systemkraven för Windows 10. Fire den sidan upp eftersom jag kommer att gå igenom de viktiga bitarna i detta dokument.

Första som bör dra din uppmärksamhet är detta

“I grund och botten, om din dator kan köra Windows 8.1, du är bra att gå om du inte är säker, oroa dig inte -.. Windows kommer att kontrollera ditt system för att se till att det kan installera preview”

Detta är en förenkling (vi kommer till varför i ett ögonblick), men det är en bra en ändå. I grund och botten, de flesta människor som kör Windows 8 / 8,1-systemet är bra att gå. Och om du inte är säker, kommer installeraren köra en kontroll för att se innan du försöker skohorn operativsystemet på hårdvara är det oförenligt med.

Så, vad händer om du inte kör Windows 8 / 8,1? Hur kan du avgöra om din hårdvara är upp till utmaningen att köra Windows 10? Det är där hårdvaran specs spelar in.

Här är vad Microsoft säger att du behöver för att köra Windows 10 förhandsvisning

Nu om du är den sortens person som är en vandrande uppslagsverk av tech trivia, då kanske du märker hur dessa specifikationer är desamma som för Windows 7. Men det finns en gotcha att du måste vara medveten om, och detta endast blir uppenbart om du drar upp specifikationer för Windows 8 / 8,1 och titta närmare på processor specs

Så för att kunna köra Windows 10 (eller Windows 8 / 8,1), behöver du en processor som stöder PAE, NX och SSE2. Utan detta kommer Windows 10 kul till ett slut.

Microsoft

Microsoft erbjuder en praktisk primer på vad dessa innebär.

Det finns mer teknisk information om dessa funktioner här.

Såvitt ny hårdvara går, detta är vad vi kan förvänta oss att OEM att skeppa Windows 10 kommer att levereras på.

Processor: 1 GHz eller snabbare, RAM: 1 GB för 32-bitars eller 2 GB för 64-bitars, Ledigt hårddiskutrymme: 16 GB för 32-bitars eller 20 GB för 64-bitars, Grafikkort: Microsoft DirectX 9 grafikenhet med WDDM föraren, en Microsoft-konto och tillgång till Internet

Följande är utdrag från en presentation av Microsoft på WinHEC 2015.

Att hjälpa till med detta Microsoft har erbjudit upp denna matris uppgradering beskriver uppgradering till Windows 10

Microsoft

Så, hur kan du berätta om din processor stödjer allt detta? Det finns några sätt

Processor: 1 gigahertz (GHz) eller snabbare med stöd för PAE, NX och SSE2

PAE ger 32-bitars processorer förmågan att använda mer än 4 GB fysiskt minne på kapabla versioner av Windows, och är en förutsättning för NX,. NX hjälper din processor vakt datorn från angrepp av skadlig programvara,. SSE2 är en vanlig instruktion inställt på processorer som alltmer används av tredje part apps och drivrutiner.

NX kan vara en smärta i bakom eftersom medan din processor kan stödja det, kan det inaktiveras i BIOS, som sedan betyder att behöva gräva runt letar efter på brytaren.

För att installera en 64-bitarsversion av Windows 8.1 (ej Windows 8) på en 64-bitars dator, behöver din processor också att stödja CMPXCHG16b (som också, irriterande, behöver moderkort stöd, så det kan vara svårt att testa), PrefetchW och LAHF / SAHF, som lägger mer förvirring. Lyckligtvis kommer de flesta människor har detta redan.

Kom ihåg tidigare där jag sade att “i princip, om din dator kan köra Windows 8.1” biten var en förenkling? Tja, här varför. I Windows 10 spec ark är denna linje

“Vissa PC-processorer och hårdvarukonfigurationer inte stöds av Technical Preview, inklusive ett litet antal äldre, 64-bitars processorer, och cirka 32 GB och alla 16 GB enheter som kör en komprimerad operativsystem.”

Detta är en Technical Preview begränsning som bör försvinna när Windows 10 är redo att släppas loss på världen. Däremot kan det stubbe vissa människor som försöker testa förhandsgranskning – särskilt att “cirka 32 GB och alla 16 GB enheter som kör en komprimerad operativsystem” bit, som hänvisar till enheter som till exempel HP Stream 7 som kör en komprimerad version av Windows 8. Vissa har hävdat framgång i att få Windows 10 Technical Preview på sådana enheter, men jag skulle inte bry med tanke på risken för att något går fel.

Om du hellre vill spela med Windows 10 från komfort och säkerhet i en virtuell maskin, kan du antingen installera det till något som VirtualBox (dessa anvisningar för OS X kommer att fungera på Windows), Hyper-V, eller något liknande VMware Workstation. Det hela verkar fungera bra så länge din hårdvara stöder virtualisering och systemet har det tråkiga att köra två operativsystem sida vid sida.

Här är en steg-för-steg titta på hur man installerar Windows 10 till VirtualBox. Detta är identisk om värden är Windows eller OS X.

Du kan också experimentera med en infödd boot VHD, även om detta är en kludgy och eventuellt buggig väg att gå.

Om du kör Windows 8 / 8,1 då är du antagligen bra att gå. Om du inte kommer installationsprogrammet att berätta. Utöver detta, den äldre datorn är, desto mer sannolikt är det att du vara outta lycka. Som sagt, testning för kompatibilitet är lätt.

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

Windows 10 Enterprise nu tillgänglig på abonnemang från Microsofts molnpartner

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Ladda ner och kör Windows 8 / 8,1 Upgrade Assistant. Om maskinvaran är inte upp till spec, kommer det att berätta för dig, du sparar gigabyte nedladdningar,. Försök att installera Windows 8 / 8,1. Om det inte kommer att fungera, kommer installeraren att berätta innan du vada ut bortom din djup;. Ladda ner och kör ett praktiskt verktyg som kallas CPU-Z. Titta under Instruktioner och om du ser SSE2, EM64T (indikerar processorn har stöd för PAE) och antingen VT-d eller VT-x (vilket är vad som behövs för NX stöd) du sedan är redo att rocka,. CPU-Z; kolla manuellt ut din CPU genom att vada genom den här listan. Detta kommer att berätta direkt om processorn stöder NX, och det kommer att visas som “NX / XD / Execute Disable Bit”.

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå;? Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor

Det grundläggande

Bortom grunderna

Vad om nya datorer?

uppgradering

Testning

några varningar

Använd din smartphone för att upptäcka en allvarlig hjärtåkomma som du (eller ditt husdjur!) Kan ha, Det viktigaste Windows PC uppgradering: Tryck aktivera, Högpresterande OWC lagringsenheter för Mac, Förvandla din iPhone eller Android smartphone i en satellittelefon , Tips från frontlinjen: Byta operativsystem är nästan aldrig svaret på problemen, hög prestanda, stor lagringskapacitet enheter

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lanseringen, Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Cloud, Windows 10 Enterprise nu tillgänglig på abonnemang från Microsofts molnpartner; Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Den virtuella maskinen vägen

TL; DR