Ventil: Windows 8 är en “katastrof” för datorer

Microsofts nästa generations operativsystem har tagit stryk av pressen, analytiker och utvecklare både under det senaste året.

Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela, Microsoft, Kan framtiden för Android vara Windows, Windows 10, Windows 10 tips : Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick

Nu kan vi lägga till ytterligare branschledare till mixen.

“Windows 8 är en katastrof för alla i PC-utrymme.” – Gabe Newell, 2012.

De få ord som sannolikt kommer att hamna etsade på Windows 8: s dödsruna. Han fortsatte

“Jag tror att vi kommer att förlora en del av top-tier PC / OEM, som kommer att försvinna från marknaden. Jag tror marginalerna kommer att förstöras för en massa människor. Om det är sant, så kommer det att vara bra att ha alternativ att skydda sig mot denna möjlighet. ”

Newell brukade arbeta på Microsoft, så förmodligen har viss tillgivenhet för mjukvarujättens, men talade ärligt om hur det kommande operativsystemet påverkar datorn och spelbranschen.

Kommer före Windows 8 lanseringen, knuten till den 26 oktober i år, chef för Valve gjorde nedsättande kommentarer på videospel konferens i Seattle, kallas Casual Connect, Slashgear rapporter.

Newell uppfattning bör övervägas genom en spel lins, som Valve är en populär portal som ger kunderna möjlighet att ladda ner spel och länka sina konton till molnet via Steam. Oron är att när Windows 8 är etablerad, kan intäkter förändringar och rival inbyggda Windows Store göra Microsofts alternativ mer tilltalande för konsumenter och utvecklare, särskilt när man betänker funktioner som Xbox integration LIVE.

Det är dock inte bara den restriktiva och slutna karaktär Windows Store som är ett problem. Valves framgång tillskrevs datorns “öppna” karaktär, Newell sade att Valve “inte skulle existera” utan öppen och flexibel plattform.

Han sade också att det alltid har varit en “stark frestelse” för att stänga en plattform, på grund av de vinster som kan vinnas från PC-marknaden. Newell konstaterade att utvecklare “titta på vad de kan åstadkomma när de begränsar konkurrenternas tillgång till plattformen, och de säger” Det är verkligen spännande. ” Det kanske inte är av intresse för konsumenter eller konkurrens, men det kan säkert ta upp vinstmarginalerna för dominerande aktörer inom PC-industrin.

Chefen för Valve måste ha något i bakfickan att offentligt trounce Microsoft, säkert? Tydligen så, Newell tror det enda som håller spelare tillbaka från att anta Linux är en brist på spel val på systemet, och så Valve arbetar för närvarande på att föra några titlar till Linux – inklusive Left 4 Dead 2 – utifall hans förutsägelser bära frukt.

Enligt publikationen, Newell beskriver övergången med Steam mot alternativa operativsystem som en “säkringsstrategi”, och det kommer att “vara bra att ha alternativ att skydda sig mot denna möjlighet” om Windows 8 stör framgång Valve spelportalen och störa konkurrerande utvecklare.

Newell är inte, det enda ansikte i branschen, för att tala ut mot Windows 8 operativsystem. Gartners analytiker Gunnar Berger bort en mening från ett blogginlägg som kallas OS “dålig”, som webbplatsens Zack Whittaker, som tidigare rapporterats.

Image krediterar:.

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Kan framtiden för Android vara Windows?

Windows 10 tips: Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick