Twilio expanderar till fler 20 länder med låg latens strategi

Cloud kommunikationsleverantör Twilio har vuxit snabbt sedan starten 2009 till den punkt där dess lösningar finns nu på sex kontinenter.

Meddelade mitt i andra årliga TwilioCon expo i San Francisco på onsdag, har Twilio API för internationell röst och SMS rullats ut till ytterligare 20 länder.

Twilio motivation för en enda API som denna finns i hela världen är att övervinna de traditionella geografiska hinder som ofta hindrar telekommunikationsteknik.

Lisa Weitekamp, ​​ett intresseföretag produktchef på Twilio, beskrev denna process i ett uttalande som en “ambitiös” expansion

Vi har etablerat starka relationer med leverantörer runt om i världen för att ge högsta möjliga kvalitet. Innan du startar i varje land, gör vi omfattande undersökning av lokala regler och restriktioner, och vi ser till att vi har en process som gör det enkelt för våra kunder att bygga otroliga appar och tjänster, oberoende av deras land.

Ett sätt att Twilio försöker att utöka sin räckvidd snabbare är genom en “låg latens” synsätt där samtal och meddelanden dirigeras genom ett nätverk av strategiskt placerade datacenter runt om i världen.

Detta i sin tur är tänkt att leverera samtal och meddelanden snabbare, förbättra slutanvändarens upplevelse med avsikt att uppmuntra mobil företag att använda Twilio API.

För att få en uppfattning om hur Twilio API berör konsumenter, är ett exempel bilpool Uber, som förbinder kunder med staden bil och SUV förare i städer i landet genom en mobilapp.

Helt enkelt använder Uber mobila appen Twilio API för att informera kunder via SMS att föraren är på väg och när föraren är nära pickup.

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, moln, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet