Telstra frestar SMF med 0 $ mobilt bredband och laptop

Telstra har idag meddelat att det planerar att släppa en $ 0 förskott laptop och bredband paket för konsumenter och småföretag, men inbjudande ursprungliga prislappen motsäger den verkliga kostnaden för affären.

“Att bygga på framgången med $ 0 förskott mobiltelefon erbjudanden som verkligen tog fart på 90-talet, har vi beslutat tiden rätt att förlänga samma affären för mobilt bredband”, säger Cathy Aston, verkställande direktör för Telstra verksamhet i ett uttalande .

Enligt planen, kan användarna köpa en bärbar dator som är ansluten till Telco Next G för några initiala kostnader, men kommer att kontrakt bundet till en AU $ 99 per månad avtal om anslutning hårdvara och bredband – med ett 1GB data ersättning – för totalt 36 månader, med en uppskattad lägsta totala kostnaden för AU $ 3,564 under kontraktets löptid.

Systemet har utformats som svar på tillväxten i Australien mobila arbetsstyrka med Aston säger det beräknas vara mer än tre miljoner australiska mobila arbetstagare, och är ett försök att rikta småföretagare.

Det nationella flygbolaget samarbetar med Harvey Norman och direkt distributör Techhead Interactive för sitt första erbjudande av paketet, lämnar det upp till återförsäljarna att bestämma exakt vilken maskinvara att erbjuda som en del av affären.

“Bunt en bärbar dator med bredbandsanslutning för $ 0 förskott var ett erbjudande som vi väntade på marknaden för ett par månader nu”, säger Waqas Javed, analytiker, mobila tjänster på analytiker grupp IDC.

Konkurrenssituationen på australiensiska marknaden tyder på att andra aktörer snart kommer att hoppa in i denna nya våg av konkurrens med Telstra “, sade han och tillade:” Vi kan nu se nätverkslösning leverantörer omdefiniera avtal med maskinvaruleverantörer att erbjuda sina 3G-kapacitet som inbyggda ins med de nya hårdvarukomponenter.

Javed berättade website.com.au idag att han förväntar Optus, Vodafone, Hutchison och ett antal andra sekundära operatörer att komma med sina egna bärbara dator baserade erbjudanden som svar på Telstra flytta idag.

Dr Kevin McIssac, rådgivare på undersökningsföretaget IBRS, sade $ 0 prislapp är inte en indikator på en hel del. “Det verkar vara en mycket dålig affär. Den som tittat på det och tänkt igenom kunde se det”, sade han. “Jämfört med att betala för en separat dataplan från en annan Telco och köpa en bärbar dator oberoende av att siffrorna bara inte lägga upp.

Enligt McIssac, är affären ett tecken på Telstra övergripande regim prissättning, med analytiker som beskriver paketet som “ganska konsekvent med Telstras landbaserade bredbandsutbud”.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”