Storbritannien strider mot webb-tv reglering

Den brittiska regeringen kämpar ett försök av EU-kommissionen, att ändra hur TV regleras i Europa, amid skräck som, vilket kan leda till att regleringen av innehåll på Internet.

James Purnell, sändnings minister planerar att lobba ett antal, europeiska länder denna vecka mot föreslagna ändringar i TV, utan gränser.

Detta direktiv reglerar tv-tjänster i hela Europa, men som det var, infördes 1989 i lagstiftningen inte innehåller några hänvisningar till, på webben. Som bredbands bommen uppmuntrar medieföretag att strömma, TV- och videotjänster över Internet, har EG föreslagit, uppdatering av direktivet för att återspegla detta.

Kommissionen har föreslagit att TV-tjänster via Internet, eller, till mobiltelefoner, endast skulle bli föremål för “en grundläggande uppsättning av minimum, principer”, som skulle försöka skydda minderåriga, förhindra hets mot, folkgrupp och förbjuda smygreklam.

Purnell, har dock indikerat att den brittiska regeringen kommer att motsätta sig, EG: s åtgärder, och i stället stöder en fortsättning av dagens system, av självreglering.

Det finns ingen fördel för konsumenten som motiverar detta drag. Detta, ökad omfattning skulle kunna innebära betydande reglering av Internet och, kväva tillväxten av nya medietjänster. Det skulle höja priserna för, konsumenter och beröva dem potentiella nya tjänster “, säger Purnell, förra veckan, enligt Sunday Telegraph.

Och tidigare denna månad, berättade kultur sekreterare Tessa Jowell den, Oxford Media konventionen att EG: s nuvarande förslag var “som en, hela … fortfarande oacceptabelt”.

utkast till förslag EG: s kan ses här. De beror på att diskuteras senare i veckan av EU: s medlemsstater.

The Sunday Telegraph hävdade också att Google har, planerar att leda laddningen mot den uppdaterade direktivet. Källor på, Google förnekade på måndagen att så var fallet, insisterar på att det, sökandet jätten var bara en av många berörda företag.

EG: s förslag är kontroversiellt eftersom det berör den, känsliga frågan om föreskrifter för Internet. I Storbritannien, kommunikation, regulator Ofcom ansvarsområde inte omfattningen till Internet. Men det, spelar en nyckelroll i att genomdriva sändningsregler som, vattendelare, vilket förhindrar materialet av en vuxen natur som sänds, före 21:00.

Restriktioner som vattendelare blivit alltmer irrelevant, en online-värld, där användarna kan välja att titta på en extremt bred, utbud av innehåll på någon timme på dagen eller natten, strömmas från nästan, var som helst i världen.

För drygt ett år sedan, UK Internetleverantörer uppmanade Ofcom inte att engagera sig i regleringen av TV-program via webben.

Innovation, Brasilien och Storbritannien tecknar tech innovation, regeringen: Storbritannien, Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen, säkerhet, Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan, säkerhet, Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig

överenskommelse Brasilien och Storbritannien tecken tech innovation

Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen

Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan

Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig