Sön befogenhet visar chockerande för Powercor SAP

Det var en av de saker som måste ha lät som en bra idé då. Men inför en stor uppgradering av kärn SAP-miljö, Victorian eldistributör Powercor förra året befann sig inför ett berg av frågor – och rider en brant inlärningskurva testning management – efter en misslyckad go-live ansträngning avstannat sina stora system uppgradera.

Företaget hade använt SAP R / 3 sedan 1997, och det “var extremt stabil”, enligt Stephen Comer, Powercor chef för SAP utveckling. Comer berättade senare deltagare på Eventful Managements Maste SAP Technologies konferens som Powercor hade “inga oplanerade avbrott för tre till fyra år” och det var “bara komma runt 70 supportsamtal per månad”.

För att säkerställa att systemet förblev nya nog att hålla omfattas av SAP stöd, dock Powercor realiseras genom 2003 att de behövde för att uppgradera sin omgivning. Tre år av lobbying slutligen lönat sig förra året, när IT-teamet fick management klartecken för en långtgående projekt för att uppdatera företagets kärnsystem från R / 3 version 4.6b till SAP ECC6, som kombinerar mySAP ERP 2005 och mySAP NetWeaver ram.

att försöka dra ut en stor massa pengar för något som verkar fungera OK är lite svårt ibland.

För att komplicera projektet vidare, beslutet att samtidigt uppgradera företagets Oracle databas, SAP Business Warehouse, och införa en SAP baserade personal självbetjäning (ESS) portal som skulle förbättra leveransen av information till Powercor anställda, och mer än 3000 entreprenörer som regelbundet arbetar för företaget.

Liksom att vilja uppgradera, hade vi strategiska idéer kring portalen “, säger James Rennick, chef för SAP Corporate Business Services med Powercor.” Vi hade en riktigt tryck inom organisationen att utöka vår närvaro utanför brandväggen, och göra den tillgänglig till kunder och anställda. Vi har också tittat på dokumenthanterings aspekter och andra projekt som pågår just nu. Tillsammans med att landskapet var betydligt mer komplicerad än tidigare.

När solen inte skiner, Powercor också inför den hotande konsolideringen av två geografiska informationssystem (GIS), som förväntades att konsumera stora personalresurser för den bästa delen av två år. SAP uppgradering flyttades framåt så att den kan vara klar i tid.

Vi är en kapitalintensiv organisation, och att försöka dra ut en stor massa pengar för något som verkar fungera OK är lite svårt ibland, “sade Rennick.” Förra året lyckades vi övertyga [förvaltning] vi behövde det .

Föga anade IT laget vet dock precis vad det var att komma in. Anledningen: vid förhandlingen att SAP uppgradering slutligen redo att gå vidare, sköt företagets team infrastruktur hårt – och vann godkännande för – en samtidig uppgradering från Sun Microsystems Solaris 8 operativsystem till den nyare versionen 10. Powercor kör SAP på Suns high-end SunFire F15K server, med utveckling och testning hanteras på Sun Fire V480-servrar.

Ändra operativsystem är aldrig lätt. Men gick laget framåt med det, införa Solaris 10 i SAP testet och utvecklingsmiljö.

SAP moduler rullas ut ganska smidigt, till stor del tack vare en projektledning mentalitet som strikt var inriktad på att hålla genomförandet vanlig vanilj. “Det är inte långt ifrån korrekt att säga att du behövde tillstånd från den nuvarande chefen för tillståndet i landet innan du fick godkännande för ändringar” Comer skrattade.

Det var dock inte länge innan projektet in i väggen.

Från när projektet inleddes i mars till april 2006 de flesta av våra frågor som rör Solaris 10 “Comer förklaras.” Vi skulle uppgradera rutan och kunde inte få SAP att starta under Solaris 10. Vi hade en hel del problem med det och fortfarande har problem. Oavsett om det är brist på erfarenhet med Solaris 10 eller inte kan jag inte säga, men detta var en av våra utmaningar.

Förr i tiden hade en strikt utveckling och testbatteri som sett till att hög kvalitet, kraftigt debuggade ansökningar gjorde det i produktion. Bouyed med framgång hade laget antas det oculd hantera Solaris 10 och SAP utrullningen använder samma disciplin.

Men återkommande problem ledde laget att införa SAP Solution Manager, en svit provnings- och tillämpning hanteringsverktyg för att förbättra kontrollen över SAP-installationer.

Systemet visade sig ovärderlig för att hjälpa laget arbete genom de otaliga problem det uppstått. “Det är rättvist att säga att vi underskattade betydligt arbetet med att [hantera testning]” Comer medgav. “Det fanns inga [säljaren stöd] konstaterar runt den typ av saker som vi kom över.

Stora datamängder, Undersökning säger SAP HANA ger besparingar, och det är förmodligen sant, stora datamängder, SAP lanserar HANA skyddad version av Business Warehouse, SAP, Vinnarna tillkännages för SAP HANA Innovation Award, stora datamängder, SAP investerar i Vivanda, en digitaliserings mat, stora databolaget

Medan Solution Manager miljön hjälpte lagarbete genom många av sina problem, kvarstod andra frågor: Sendmail, till exempel, inte fungerade efter uppgraderingen, så laget var tvungen att rulla tillbaka till en äldre version och slutligen antas SAP: s egen SMTP funktionalitet .

Vid den tidpunkt då systemet gick live den 21 juli, tänkte laget hade arbetat igenom de flesta av frågorna. Dock hade något annat operativsystem relaterade problem projektledare gående för Panadol gång: ett problem med Solaris 10 användaradministration avbröt hela arbetsflödet under SAP ESS-systemet.

Frågan visade sig vara så envis att trots eskalerande problemet till SAP i Tyskland laget tvingades att avbryta uppgraderingen och frenetiskt rulla tillbaka till den tidigare installationen. “Vi kämpade verkligen att få det där”, säger Rennick. “Alla inloggad på måndag morgon, men det nästan dödade oss.

Envishet lönar sig, att ha väntat så länge och ivrigt för uppgraderingen, de problem som Powercor laget mötte var långt ifrån välkomna – särskilt efter genomförandet SAP gick mycket bra.

Månader senare, är den uppgraderade systemet igång, vilket ger de fördelar som SAP laget hade drivit hårt i flera år. Systemet har utvecklats från ett till fem Powercor verksamma enheter, och har lagt grunden för projekt såsom femårsplan som kommer att bygga på SAP-miljön för att optimera Powercor personal verksamhet.

Laget har gjort sin fred med Solaris 10, även om det fortfarande har “problem” med miljön. “Vi har haft ett avbrott varje månad sedan, med undantag för de senaste tre månaderna,” Comer förklaras. “De flesta av de frågor som inte är relaterade till SAP, men var relaterade till operativsystemet och vår inställning till ESS.

Medan strikt lyckades SAP uppgradering var “lätt”, behovet komma igång med Solution Manager, och problem med att överföra tidigare kunskaper Basis utveckling på den nya NetWeaver arkitektur, höll laget på sina tår. Så också gjorde finjustering av applikationer, av vilka några drev CPU-användningen till 100 procent när genomföras förrän laget kunde justera installationerna och få användning ner till hållbara nivåer.

Med systemet mer eller mindre tickande över, men företagets SAP-miljö växer nu stadigt bättre information fortsätter att svälla kärn databas. Powercor hade 428GB data under förvaltning när det började uppgraderingen, och att databasen mäter nu nästan 550GB.

Vi utökar vår närvaro “, säger Rennick.” Vad fungerade bra under hela projektet var vår inställning till utvecklings förbättringar. Vi arbetade hårt med SAP kontakter och resurser, och det var en utmaning, men vi kom dit.

Undersökning säger SAP HANA ger besparingar, och det är förmodligen sant

SAP lanserar HANA skyddad version av Business Warehouse

Vinnarna tillkännages för SAP HANA Innovation Award

SAP investerar i Vivanda, en digitaliserings mat, stora databolaget