Schemalagda driftsavbrott: Varför tar en paus kan ge dig en stor karriär uppsving

Vad är den bästa vägen för CIO lämna sin nuvarande position?

CIO roller är ofta två till tre år snäppa. Så när de kommer till ett slut, bör det komma härnäst?

Medan vissa chefer är glada att hoppa rakt in i en annan CIO jobb, andra använder slutförandet av en CIO inlägg som en möjlighet att lämna industrin, för att ta en paus, för att genomföra ytterligare utbildning eller att få erfarenhet av ett nytt område.

Så vad ska tech chefer tänka på när man planerar sin framtid?

1. Tänk dig en betydande förändring i riktning

Ian Cohen lämnade sin roll som CIO på försäkringsföretaget JLT Group i slutet av 2014. I stället luta sig tillbaka och överväga sina alternativ, Cohen – som tidigare höll det ledande positioner på Associated Newspapers och FT – beslutade att gå i en annan riktning.

Gartner har kommit med tre olika roller som dess tror kommer mycket närmare definiera en uppgift för den digitala chef i en snabbt föränderlig värld tech

Cohen fungerar nu som en digital rådgivare, hjälper blue chip företag och nystartade att göra det mesta av ledande teknik. Den nya rollen innebär en radikal övergång från att arbeta för ett finansiellt företag i City of London. Ändå Cohen har relished möjlighet.

Någon lämnar en CIO roll bör inte se tid som en möjlighet att ta en paus “, säger han.” Jag lämnade försäkringssektorn och gick rakt in i rådgivningsarbete med riktiga störande i Shoreditch, London. Du måste använda helst ut från CIO rollen som en möjlighet att utforska olika vägar.

Om du har tur, säger Cohen, kommer du att älska de nya saker du försöker. Du kan även välja att vinka adjö till heltids CIO roller på en permanent basis.

Det kan vara goda nyheter för någon som finner en nisch, men det kan vara dåliga nyheter för företag som förlorar en erfaren IT chef.

Cohen säger företagen kan förhindra sådana förluster genom att ge värderas högre tjänstemän möjlighet att experimentera, men ändå på lönelistan. “Företagen bör vara djärv nog att uppmuntra sina ledare att ta time out för att experimentera och leka och lära”, säger han. “I slutändan vinner alla.

2. Ägna tid till lärande och utveckling

Tidigare Working Links CIO Omid Shiraji säger möjlighet att ta en paus och ladda batterierna kan vara ovärderlig för IT-ledare. “Att vara en CIO är en ganska obeveklig roll”, säger han. Innan roll vid Working Links höll Shiraji ledande befattningar IT ledarskap vid City University i London.

Shiraji säger avlägsna sig från vardagen, och har möjligheter att tillbringa tid med familj och vänner, gör att en individ att utveckla ett nytt perspektiv på saker som är viktiga i livet. “Att ta time out innebär att du blir en mer rundad människa och kan utvärdera dina syften och mål”, säger han.

CIO kan också använda tid för att bedöma tillståndet i branschen. Shiraji säger en förståelse för trender är en viktig del av CIO roll. Men många IT-chefer inte har tillräckliga möjligheter för en dag-till-dag-basis för att ägna tid till forskning och läsning.

Bästa praxis råd för att flytta till molnet, Fem tips för bästa praxis för att undersöka sakernas, stora löner, större utmaningar: Hur man anställa och behålla de bästa tech personal, mindre politik, mer action: Hur CIO kan dra nytta av att ta en tillfällig roll; lärdom~~POS=TRUNC från molnet: Vad har vi lärt oss hittills, Vad hände med grön IT, när att prata, när man ska hålla käften:? Hur ärlig ska du vara med dina kamrater?

Shiraji själv avslutat en magisterexamen i informations ledarskap på Cass Business School under sin tid som arbetar vid City University. “Det är fantastiskt att dyka in i något och inte behöva oroa sig för när e-postservern kommer att falla över”, säger han.

3. Lär av hanteringsmetoder av stora ledare

IT ledarroll kommer med en betydande mängd av ansvar, särskilt i det moderna och snabbt föränderlig digitala tidsåldern. Interim CIO Christian McMahon, som är vd på omvandling specialist three25, säger att ta en paus efter en tuff CIO uppdrag kan ofta vara rätt sak att göra och bör inte vara rynkade på.

Att ta betalt för en kort tid betyder inte att du inte kan ha en stor inverkan på en organisation.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Det bör inte ses som svag “, säger han.” En period av eftertanke ger en CIO till ny energi och rensa sitt sinne redo för nästa uppdrag. Jag är säker på att detta skulle vara ett attraktivt alternativ för en arbetsgivare redo att hyra, eftersom det innebär kandidaten uppdateras och redo att leverera, snarare än någon som bara har klivit ut ur en stor roll utan driftstopp.

McMahon, som har hållit CIO roller vid analytiker Ovum och likviditet specialist GoIndustry, säger IT ledarroll kan vara mentalt dränerande, särskilt om du är ansvarig för en storskalig omvandling projektet eller snabb leverans av en komplex uppsättning av strategiska program. Liksom Shiraji, tror han tid borta från coalface kan användas för att uppdatera färdigheter eller få erfarenhet inom andra områden.

Som ett exempel, McMahon pekar på förekomsten för “time out” i ledande roller Sports Management. Han noterar hur metoden har blivit populärt med fotboll chefer på alla nivåer. Dessa ledare använder tid borta från spelet för att besöka andra klubbar och länder för att lära sig nya coachning teknik och taktik.

Det skulle vara bra om vi hade denna kamratskap som en kultiverad nätverk av CIO: er “, säger McMahon.” Jag tror att ta time out skulle vara ett smart drag för smarta CIO. Dessa personer skulle vara mentalt redo och energi för sin nästa roll, och de skulle dra nytta av en förbättrad arsenal av nya kunskaper och erfarenheter.

Läs mer väsentliga CXO och företagsledarskap berättelser

4. hitta utrymme på en daglig basis för att reflektera och uppdatera

Brad Dowden utsågs CIO på infrastruktur specialist Airswift i februari sin första heltidsanställd IT-ledande position på 18 månader. Efter att ha lämnat sin CIO roll vid rekrytering specialist Adecco, Dowden genomfört en rad tillfälliga transformerande projekt för stora företag, inklusive Odeon och UCI Cinemas.

Du måste ladda batterierna “, säger han.” Du kan fastna i ogräs och inte kunna se så klart. Då behöver du inte lägga värde. Du kan använda tid för att omvärdera dina prioriteringar och att få dina energivärden tillbaka upp. När du återvänder till arbetet, kan du sedan lägga till fler fördelar för din nya kunder.

Dowden tog en paus i början av sin karriär efter att genomföra system i Storbritannien för att ta itu med Y2K bekymmer vid millennieskiftet. Han gick tillbaka till sitt hemland Sydafrika, innan han återvände igen till Storbritannien för att arbeta. Precis som han har dragit nytta av att ta time out, säger Dowden arbetar inom en rad sektorer, inklusive rekrytering, ekonomi, underhållning och transport, har också bidragit.

Du vill lära sig nya saker, oavsett hur erfaren du tror att du är “, säger Dowden.” Det är också viktigt att ta tid på en daglig basis. Se till att skapa en struktur som tillåter dig att ha betänketid. Alltid tänka på helheten och skapa en stark balans mellan arbete / liv.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck