Samsung P580 Review

Samsungs P580 är en tjock 15.6in. Business Notebook med en fast uppsättning funktioner. Det står inte i något visst område, men det är inte nödvändigtvis dess nackdel: en arbetshäst system med en rimlig tur hastigheten är ofta just vad företagsanvändare kräver. Och på mindre £ 650 (exkl. Moms) i P580 kan visa sig vara en solid investering.

Design, Samsung P580 är en ganska skrymmande och tunga – det är inte en bärbar dator som du kommer att vilja packa i väskan varje morgon. Det väger en rejäl 2,5 kg och mäter 37.1cm bred 25.5cm med 2.99-3.53cm tjock. Det finns ingen lås för att hålla locket och bottensektionerna i transit, så om du tar den här bärbara datorn på dina resor, kommer den att behöva en egen väska eller fack i väskan för att förhindra att något glider mellan tangentbordet och skärmen och orsaka skador.

Detta är en diskret anteckningsbok. Locket bär Samsung branding, men matt-svart chassi material är intetsägande och no-nonsense. Läppen som gör det enkelt att öppna locket överhäng en lång remsa av statuslampor. Detta arrangemang gör det möjligt att se när den bärbara datorn laddas i viloläge, har Wi-Fi, och så vidare när locket är stängt.

Skärmen åtgärder 15.6in. över diagonalen och har en upplösning på 1366 x 768 pixlar (16: 9 aspect ratio). LCD har en icke-finish, så det är lätt att se i ett brett spektrum av ljusförhållanden. Vi har sett bättre betraktningsvinklar, men skärmen synlighet är fullt tillräcklig. Färgerna är lite mindre levande än vi skulle vilja, och definitionen är inte bra heller. En bra skärm är avgörande för bekväm datoranvändning, men P580: s är på den genomsnittliga sidan.

Den breda chassi innebär att det finns utrymme för ett separat numeriskt tangentbord till höger på tangentbordet. Nycklarna själva är stora och väl placerade. Det finns också utrymme för en nära-full-size uppsättning av riktningsknapparna på vilka overlain ljusstyrka och volymkontroller, nås via en Fn-tangenten. Den huvudsakliga Fn-tangenten är i sin vanliga plats till nedre vänstra hörnet av tangentbordet, men det finns en andra bredvid riktningsknapparna, vilket gör det lätt att använda dessa sekundära funktioner med bara höger hand. En rad av fullhöjdssifferknapparna toppas av tre kvartetter av Fn nycklar.

Tangentbordet är någorlunda bekväma att använda. Nycklarna trycka långt – lite för långt för våra egna önskemål, men andra kommer att gilla den robusta känslan. Det finns nästan ingen flex i tangentbordet, så även de tyngsta-handed av maskinskrivare skulle finna det tillräckligt stabil för att arbeta med.

Pekplattan erbjuder pinch-to-zoom och rotation funktioner med lämpliga program stöd. Nypa till zoom kommer i särskilt praktiskt för surfande, till exempel. Det finns också bläddra zoner inbyggda i höger och undre sidorna av pekplattan. Pekplattan själv reagerar, men dess två knappar sitter i jämnhöjd med dess kanter och den handledsstöd, och så de är inte det mest bekväma eller ergonomiska att använda.

Det finns en webbkamera monterad ovanför skärmen, som Samsung erbjuder Cyberlink YouCam programvara. Detta är tydligt konsumentnivå programvara vars funktioner inkluderar ramar och animationer för foton, förvrängning, foto och videoinspelning och video uppladdning till YouTube. Du får också en rad “knäpp” avatarer. Det finns ingen fingeravtrycksläsare.

Funktioner, Samsung erbjuder bara en P580 konfiguration: det kör Windows 7 Professional 32-bitars och har en 2,13 GHz Intel Core i3-330M processor, med stöd av 3 GB RAM. Grafiken hanteras av en diskret GPU, Nvidias GeForce GT 330M med 1 GB dedikerat grafikminne. Hårddisken är en 320GB enhet spinning vid 5400 rpm, med stötskydd för att hjälpa den att överleva stötar och smällar.

Trådlös anslutning inkluderar Bluetooth (2,1 + EDR) och Wi-Fi (802.11b / g / n), men inte mobilt bredband. Gigabit Ethernet är tillgänglig för trådbundet nätverk.

Den P580 är inte överbelastad med portar och kontakter, men det är tillräckligt för de flesta behov. Den vänstra kanten bär VGA, HDMI, USB 2.0 och kombination eSATA / USB 2.0-portar. Den USB-port kan du ladda kringutrustning direkt från den bärbara datorns batteri när den bärbara datorn är avstängd. De ljudingångar är också på vänster sida.

Framkanten inrymmer en läsare för SD- och Memory Stick-kompatibla media – denna kant lutar inåt och spåret är på den nedre kanten, vilket gör det lite besvärligt att nå.

Den högra kanten har en Super Dual Layer-enhet och bakåt, två ytterligare USB-portar staplade vertikalt. Som vanligt med denna konfiguration, kan det vara svårt att använda båda portarna samtidigt om din kringutrustning på något sätt chunky.

Ethernetporten (RJ-45) sitter på den bakre kanten till strömkontakten.

Prestanda och batteritid, Samsung P580 Windows Experience Index (WEI) är 5,5 (av 7,9). Detta är högre än 4,0 uppnås av Toshiba Portégé M780-106 som delar samma processor men har mindre RAM, och även högre än 4,6 uppnås av Toshiba Satellite Pro S500, som har samma processor men mer RAM (4 GB).

Den P580 är WEI 5,5 motsvarar den lägsta komponent poäng, vilket var för RAM (minne operationer per sekund). Primär hårddisk (Disk dataöverföringshastighet) betyget 5,9, medan de andra komponenterna betygsatt över 6: Processor (beräkningar per sekund) (6,2), grafik (stationär prestanda för Windows Aero (6,5) och Gaming Graphics (3D affärs- och spelgrafikprestanda ) (6,5).

De flesta företagsanvändare tillbringar större delen av sin tid i vanliga produktivitet programvara som Microsoft Office, eller gör e-post, eller surfar på webben. Allt detta kommer den Samsung P580 handtag med lätthet.

Den P580 levereras med ett 6-cells litiumjonbatteri, men Samsung offfers ingen uppskattning av dess huvud-free livslängd. Vi testade batteriets livslängd genom att ställa in den bärbara datorn att spela upp en DVD-video från en fulladdat batteri enligt Samsungs Optimerad energischema med Wi-Fi. Under dessa förhållanden, 6-cells batteri kämpade för att hålla den bärbara datorn går för mycket länge. Vi fick 2 timmar 2 minuter videouppspelning, som sätter denna bärbara dator långt under genomsnittet. På den positiva sidan, talarna produceras massor av volym och bör vara tillräckligt högt för att hantera en liten grupp i ett mötesrum.

Slutsats, Samsung P580 har en anständig specifikation, inklusive en trevlig tangentbord, och levererar respektabel prestanda. Batteritiden kunde vara bättre men.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator