Samsung fångade fudging riktmärken (igen)

Enligt ett inlägg på Ars Technica, fick Samsung fångas med handen i kakburken – igen. Det verkar som om företaget är skamlöst förfalska benchmark betyg för sin Galaxy Note 3 för att göra den att visas snabbare än den faktiskt är.

I juli 2013 Samsung fångades öka riktmärken på den internationella Galaxy S4. Anandtech fann att de internationella versionerna av telefonen skulle köra telefonens GPU på 533MHz för vissa populära riktmärken samtidigt begränsa själva spelen till en något lägre 480MHz.

Den här gången, när vi testade den nya Galaxy Note 3, Ars märkt något “skumt på gång” eftersom Samsungs 2.3GHz Snapdragon 800 blåste dörrarna utanför LG: s 2,3 GHz Snapdragon 800. “Vad gör en Snapdragon så annorlunda från andra?

Busstreck. Det är vad.

Det visar sig att Samsung är artificiellt öka Not 3 benchmark poäng med 20 procent med en speciell “hög effekt CPU mode” som sparkar i när enheten körs ett stort antal populära benchmarking program, som den populära Geekbench appen.

Enligt Ars

Normalt medan not 3 går på tomgång, tre av de fyra kärnorna stängs av för att spara ström och resterande kärnan sjunker ner till en låg effekt 300MHz läge. Men om du laddar upp bara om någon populär CPU benchmarking app, de Not 3 CPU låses 2,3 GHz-läge, snabbast möjliga hastighet, och ingen av kärnorna någonsin avstängd.

Jag kan inte vänta med att höra Samsung förklara detta.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, mobilitet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada