S. Korea banker att segmentera nätverket, skapa säkerhetskopiering av data

Sydkoreas finansiella regulatorn kräver bankerna att bygga en tvådelad nätverkssystem, och driver på för att utveckla en backup centrum för datalagring, att avvärja cyberattacker.

Financial Services Commission (FSC) sade på torsdag den planerar att ha stora banker skilja deras nätverkssystem i två partitioner med ett för internt bruk och den andra för utvärtes bruk av nästa år, rapporterade nyhetsbyrån Yonhap.

Enligt de nya åtgärderna, måste bankerna dela sin huvudsakliga operativsystem först under de närmaste 12 månaderna innan gradvis dela nätverkssystemet vid huvudkontoret och grenar, som sannolikt kommer att ta ytterligare några år, förklarade FSC.

Kostnaderna för att dela detta nätverk systemet kommer att vara ungefär 1 till 4 miljarder won (US $ 889.878 US $ 3.559.512), och kan variera beroende på varje banks storlek.

FSC är också driver på för att etablera en, konsoliderad backup centrum för datalagring, sade FSC. Även om det redan finns en sekundär plats för bankernas datahämtning i händelse av en cyberattack eller, naturkatastrof, kommer detta att vara en tredje räddningscenter för akut dataräddning, tillade den.

Backup center kommer sannolikt att inrättas som en underjordisk bunker långt ifrån Sydkoreas huvudstad Seoul av säkerhetsskäl, sade regulatorn.

Flytten kommer som insatser för att garantera en säker online nätverkssystem är en av de främsta prioriteringarna för sydkoreanska Finacial företag, efter, vissa webbplatser, inklusive Shinhan Bank var hackade av en okänd skadlig kod i slutet av mars i år.

FSS, och dess tillsynsmyndighet Financial Services Commission (FSC) hade sagt att de var, bedöma system nätverk av finansiella institutioner, och kommer att vidta åtgärder för att stärka säkerheten i april.

Förra veckan regulatorn, instruerade lokala finansiella företag att avslöja detaljer i händelse av en säkerhetsöverträdelse, inklusive anledningen till att det hände, som en del av arbetet med att nötkött upp nätverkssäkerhet.

Bara på tisdag, sade en McAfee rapport i mars cyberattacker som drabbade banker och nyhetsbyråer var, en del av en långsiktig spionage kampanj, kallad “Operation Troy”, som syftar till att stjäla militära och statliga uppgifter.

Re-thinking säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Säkerhet, nytänkande säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD, Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera? nu att åtgärda kritiska säkerhetshål

Regulator anstränger sig för att nötkött upp cyber