? Nya Microsoft Lumia flaggskepp telefon som kör Qualcomms Snapdragon 810 på gång

Qualcomms topp smartphone processor Snapdragon 810, kan ha fallit från en större flaggskepp enhet – men den är inställd för att driva en efterlängtad nya flaggskepp Lumia från Microsoft.

Förra året släppte Microsoft ett stort antal nya Lumia enheter med fokus på plånboksvänliga priser: från mycket low-end Lumia 535 till sin så kallade “prisvärda flaggskepp”, Lumia 830.

Medan låg till mellannivå prissatta enheter kan hjälpa Microsoft att sälja Windows Phone-telefoner och uppnå mer volym i Europa och tillväxtmarknader, fans av high-end kit var endast behandlades med Lumia 930 körs på Snapdragon 800 chip. I USA fanns efterlyser en uppgraderad efterföljare till Verizons Lumia ikon, som släpptes i början av 2014 men körde på en Qualcomm chipset från 2013, eller AT & T exklusiva Lumia 1520, lanserades i oktober 2013.

Är den senaste allround från Nokia stabil din nästa enhet val?

Väntetiden för en sann flaggskepp från Microsoft, men kan snart vara över, med företaget bekräftar i en Qualcomm pressmeddelande att det kommer att leverera en Lumia enhet med Snapdragon 810 processor.

“Vi ser fram emot att fortsätta detta förhållande för att leverera bästa i klassen Lumia smartphones, som drivs av Qualcomms Snapdragon 810 processorer, och erbjuder en oöverträffad kombination av processorkraft, rik multimedia, högpresterande grafik och trådlös anslutning för våra kunder,” juha Kokkonen, chef för portfölj och produktledning på Microsoft, sade.

Tillkännagivandet följer rapporter att Samsung inte skulle använda Snapdragon 810 i sitt kommande Galaxy S6 och senare Qualcomms bekräftelse på att processorn tappades från ett flaggskepp enhet genom en “stor kund”. Chipet var enligt uppgift orsaka värme frågor som meddelar Samsung att byta till sin egen Exynos linje.

Medan den mobila industrin årliga shindig MWC är precis runt hörnet, har det inte funnits några läckt information om en ny Microsoft flaggskepp under de senaste månaderna, vilket innebär att det är osannolikt att släppa en sådan anordning vid evenemanget.

Men åtminstone Lumia fans kan förvänta sig en telefon i år – men ännu finns det ingen officiella release datum för en sådan anordning – med åtminstone lite mer grymta än mellan och low-end Lumia telefoner släpptes 2014.

Qualcomm säger 810 har en inbyggd LTE-Advanced modem med Cat 9 stöd för hastigheter upp till 450Mbps, 4K upplösning, 64-bitars bearbetning, och, för spel, en Qualcomm Andreno 430 grafikprocessor.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Qualcomm Q1: Outlook hackad efter att ha förlorat större Snapdragon 810 kunder, Samsung släppa Qualcomm från Galaxy S6? Inte så fort, Qualcomm bekräftar Snapdragon 810 sjönk från “stor kund flaggskepp enhet

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien