Windows 10: s inbyggda sökfunktionen nu stöder Bing och Microsofts Edge uteslutande

Microsoft gör en förändring i hur Windows 10 användare kommer att kunna söka med hjälp av inbyggda Cortana sökrutan.

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lanseringen, Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Cloud, Windows 10 Enterprise nu tillgänglig på abonnemang från Microsofts molnpartner; Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Förändringen är omedelbar, effektiv idag, den 28 april Microsoft kommer att meddela Windows 10 användare av förändringen börjar senare idag. Befintliga användare kommer inte att behöva ta någon form av åtgärd för att ändringen ska inträffa, det kommer att hända på den bakre änden.

Användare som söker inifrån sina webbläsare i Windows 10 – oavsett om det är Edge, Internet Explorer, Chrome, Firefox eller andra – kommer inte att påverkas av dagens förändring. De kommer fortfarande att ha möjlighet att använda en sökmotor val på sin webbläsare val på Windows 10.

Förändringen kommer bara att påverka dem som använder Cortana direkt för att söka och / eller de som använder Cortana sökrutan som är standard på aktivitetsfältet i Windows 10. I dessa fall kommer alla eventuella webbsökningar använder Bing och Edge uteslutande idag börjar .

Microsofts Skälet till förändringen är företaget bygger mer och mer integrerad sökning erfarenheter som involverar Cortana och Edge och företaget vill garantera en konsekvent end-to-end-upplevelse där.

Från Microsofts blogginlägg förklarar förändringen

Vilken typ av end-to-end erfarenhet är Microsoft försöker att ge genom requuiring Cortana / Bing / Edge?

Här är ett exempel. Söka efter “Rattle N Hum bar” med den inbyggda sökruta i Windows 10 ger detta resultat på Edge

Resultaten inkluderar inbyggd i riktningar till den närmaste platsen, timmar, recensioner och mycket mer.

Microsoft planerar att fortsätta det arbete som har gjorts för att göra Cortana / Bing sökupplevelse mer tätt integrerad med Windows 10 operativsystem. Men att göra Bing och kant sökandet standardkombination är det enda sättet att garantera användarna skulle uppleva det så Microsoft utforma den, sade tjänstemän.

Microsoft har integrera Bing till mer och mer av sina produkter över tiden. Nyligen bolagets Bing sökning verksamhet slutligen över tröskeln lönsamhet. Som Microsoft chefer noterades under företagets senaste resultat rapport, sökmotor inbyggda i Windows 10 bidrar väsentligt till efter försäljning intäktsgenerering Microsoft uppnår med Windows 10.

Microsoft också är ute efter att få fler användare att anta sin Edge webbläsare. Delvis på grund av bristande stöd för tillägg – en förmåga som kommer denna sommar med Windows 10 Anniversary Update – Utnyttjandet av Edge förmodligen inte har vad Microsoft hade hoppats.

Jag tänkte dessa skäl är också bakom Microsofts beslut att rikta fler Windows 10 användare till Bing och Edge, alltför.

För alla förutsäga Google kommer att bekämpa detta sparkar och skriker, det är nog värt att komma ihåg att Microsoft och Google bara gått med på att sluta ta sina slagsmål till antitrust domstol.

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

Windows 10 Enterprise nu tillgänglig på abonnemang från Microsofts molnpartner

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela