Vissa Windows Phone 8 enheter uppdateras och mer Microsoft nyheten i veckan

Microsoft, bärare dansar runt “Portico” uppdateringsinformation

Vissa Windows Phone 8 användare har fått, den första uppdateringen till sina enheter under den senaste veckan plus,. Denna uppdatering, tros vara kodnamnet “Portico”, innehåller en fix för oseriösa telefon omstarter, problem med Bluetooth-anslutning, och är felaktigt dirigeras till tjudra merförsäljning sidor när du surfar bland har andra uppdateringar.

Fram till denna vecka, var Microsoft skjuta upp alla frågor om timing och funktioner i denna uppdatering till bärare. Microsoft tjänstemän skulle inte ens säga när och om Nokia Windows Phone 8 användare – tillsammans med HTC 8X användare – skulle få Portico.

Nokia kom ren denna vecka, berättar sin Windows Phone 8 användare på AT & T och Rogers att de skulle få uppdateringen denna vecka. Av någon anledning, kommer Lumia Windows Phone 8 användare på alla andra flygbolag inte Portico förrän februari 2013. Samtidigt har HTC 8X användare i Europa rapporterar att de är geting Portico levererade over-the-air. Men här i USA, verkar det bara T-Mobile användare får den första HTC 8X uppdatering, åtminstone hittills.

Microsoft har inrättat en Windows Phone 8 uppdateringshistorik sida av denna vecka, vilket är ett positivt steg. Men varför all sekretess kring denna första uppdatering? Om det är en fråga om att behöva rulla långsamt för att övervaka effekterna av uppdateringen på telefonprestanda, varför inte bara visar det?

Förresten, de Windows Phone 8 användare fortfarande har problem med automatiska inställningar ljusstyrka även efter applicering Portico, du kanske vill prova en kalibrerings trick om vilka Microsoft Most Valuable Professional Richard Hay bloggade tidigare i veckan.

Microsoft går offentligt med funktioner skurna från Outlook med 2013 frisättning

Samtidigt talar om att gå allmänheten inte så lycklig information Outlook 2013 har gjort just detta med ett nytt blogginlägg i veckan listar de funktioner som håller på att föråldrade med den kommande Outlook release.

Den som fick mest uppmärksamhet från bloggare denna vecka var Microsofts beslut att släppa import och export av stöd för sin egen legacy.xls and.doc filformat. (Detta är filformat som används i Excel 97 till 2003 och Word 97 till 2003)

Men föråldrat funktion som jag har fått mest post om är beslutet att inte längre ge sökresultat för post och kalenderobjekt i Windows Explorer eller via Start-menyn. Denna förändring är förmodligen något mindre förvånande att Windows 8 användare, som förväntas söka inom program. Men för dem som använder den nya Outlook på äldre versioner av Windows, har bristen på förmåga att ytan post och kalender sökningar utan att göra så i Outlook själv visat skärande, enligt vissa som jag har hört.

Microsoft kritiseras för att göra Outlook 2013 allmänt tillgänglig i början av 2013, när det lanserar sin Office 2013 / Nytt kontor produktfamilj. (Jag har hört den sannolika datumet i slutet av januari 2013.)

Nya 7-tums (och 12-tums) Windows RT tablett som kommer från HTC?

Bloomberg rapporterade i veckan att HTC är förmodligen arbetar på två Windows RT tabletter: en sju-tums och en 12-tumsmodell. Båda sägs vara på väg att starta i det tredje kalender kvartalet 2013 – som, kan / bör innebära Windows “Blue, skulle sannolikt vara förinstallerade versionen av Windows på dem, om alla rykten sluta inriktnings.

Den andra Microsoft-partner förmodligen arbetar på en newWindows RT tablett för 2013 är Nokia, som tillsammans med HTC är en av Microsofts flaggskepp Windows Phone allierade.

De sju-tums formfaktor är en som Microsoft självt verkar vara ryggar tillbaka. När jag har bett om det kan vara en yta Mini i vingarna, har jag hört från mina kontakter som Microsoft är inte övertygad om att en dator (vilket är vad de Softies anser tabletterna vara) är ett bra formfaktor för att skapa och konsumtion.

Den andra delen av Bloombergs rapport som är spännande är förment de två nya ryktena HTC tabletter kommer att kunna ringa telefonsamtal. Jag undrar om detta betyder helt enkelt att de ska förinstallera Skype …. Mestadels jag hoppas på lite mer differentiering i vilken nya Windows tabletter kommer att marknadsföra nästa år.

Mobila tjänster (jobb schemaläggare stöd, Europa Region Support, Command Line Support), webbsidor (skala förbättringar, integrerad källkontroll), SQL Data Sync (stöd i den nya HTML portalen), ACS Management (stöd i den nya HTML portalen); media Services (jobb och ärendehantering, support klump lagring, reserverade beräkna), Virtual Network förbättringar, Subscription filtrering support

Microsoft levererar Azure uppdateringar i mobila tjänster, webbplatser, lagra och mer

Microsoft rullade ut ett antal enskilda uppdateringar för Windows Azure den 21 december på den korta listan, enligt ett blogginlägg av Corporate Vice President Scott Guthrie

Alla dessa uppdateringar är tillgängliga omedelbart, sade Guthrie.

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela, Microsoft, Kan framtiden för Android vara Windows, Windows 10, Windows 10 tips : Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Kan framtiden för Android vara Windows?

Windows 10 tips: Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick